1795 Original Czech Lager

1795 Original Czech Lager
Bryggeri: Budějovický Mestansky Pivovar 2,2
Genre:  Czech Pilsner

Udseende: Vi har her at gøre med  en flot gylden pilsnerfarvet øl, som står flot i lysets skær. Hertil kan tilføjes med en flygtig skumhat, der desværre svinder ind på ingen tid og efterlader øllen med et kedeligt udseende.

Duft: 1795 dufter som en pilsner i den gode ende af skalaen, og det er uden tvivl Saaz humlens fortjeneste, som også er en af ingredienserne i mange af de populære tjekkiske øl. Der er et moderat liv i øllet, men ikke de store duftnuancer udover humlen.

Smag: Smagen virker fra første tår en smule tør, men med en meget afdæmpet malt smag, og som i andre pilsnere er der ikke den store frugtsmag, som vi lidt savner. Finishen er tilpas humlet – dog stadig tør og derefter bitter, hvor man også kan ane svage spor af citrus.

Vores mening: Denne øl er efter vores mening ikke en mindeværdig sag. Den er utrolig tynd i smagen og uden de store smagsoverraskelser. Selvom det er en tjekkisk pilsner når den på ingen måde de kendte og populære mærker som Pilsner Urquell eller Staropramen. Den er dog nem at drikke og ligger på et lavt prisniveau, hvis man har lyst til at prøve noget andet end en Carlsberg eller Tuborg.

 

køb her

Alkohol:4.7%
Cl:33
Set til:10 Kr
Land:Tjekkiet
Vurderet:13/09-11
Producentens egen beskrivelse:

Det startede i 1795 og ligger i området Bøhmen i Tjekkiet. Øllen er en klassisk tjekkisk pilsner og finder således anvendelse i det gedigne køkken, som det kendes fra Tjekkiet.
Server øllet til en flødelegeret svampesuppe med bacon, eller til flæskepølse med kål og surt. Endelig er øllet fortrinligt som alternativ til almindelig dansk pilsner.

 

Bliv den første til at kommentere