Midtfyns – Wheat

St. Bernardus Tripel
Bryggeri: Midtfyns Bryghus7,1
Genre: Wheat Ale

Udseende: Denne hvedeøl fra det fynske bryggeri Midtfyns Bryghus er ikke alene utrolig flot i sin lyse og ufiltrerede farve, men den har også en flot og indbydende skumkrone, som er yderst vedvarende efter ophældning.

Duft: Under ophældningen breder der sig en skøn duft, som bærer præg af malt. Derudover har den også tydelige noter af hindbær og gær, hvor især hindbæren giver duften et ekstra pift.

Smag: Smagen er ligesom i duften først præget af friske hindbær, men også de let sødlige malttoner og ikke mindst smagen af honning kan findes i smagen. Det hele afrundes i et blidt strejf af lime og en lang humlebitterhed der ikke er alt for markant. Det er en meget grænseoverskridende hvedeøl, der med sit forholdsvis store indhold af frugt måske nærmere minder om en hydrid mellem en hvede- og en frugtøl.

Vores mening: Selvom vi ikke har at gøre med en klassisk hvedeøl er den ikke desto mindre utrolig velsmagende, netop fordi frugten og sødmen ikke på noget tidspunkt bliver for påtrængende. Den er helt sikkert anbefalelsesværdig og kan især anbefales som en forfriskende øl til let frokost eller fisk!

Alkohol:5.6%
Cl:50
Set til:45 Kr
Land:Danmark
Vurderet:19/10-11
Producentens egen beskrivelse:

En frisk og utraditionel hvedeøl med smag af honning, hindbær og lime. Midtfyns Wheat er brygget med hvedemalt, palemalt og karamelmalt.

Serveres til en let forret, til fisk eller som velkomstdrink. Dekoreres gerne med en tynd skive lime ovenpå skummet.

 

Bliv den første til at kommentere