Midtfyns – Jule Ale

Midtfyns - Jule Ale
Bryggeri: Midtfyns Bryghus4
Genre: Old Ale

Udseende: Denne jule ale fra Midtfyns Bryghus har en farve, som er lidt mørkere end en almindelig pilsner – altså en farve som minder om en classic eller en lys ale. Hertil kan man tilføje et knækket hvidt skum, som er nogenlunde vedvarende efter ophældning.

Duft: Øllen har en markant duft af noget syltet – f.eks. syltede appelsinskaller. Dog har den også et snært af noget parfumeret, som desværre er grænsende til det kunstige. Det skyldes sandsynligvis kardemommen, som virker overdøvende i forhold til de andre duftaromaer.

Smag: Øllen er decideret sød, og nærmest grænsende til det vammelsøde. Med rigelige mængder af kardemomme er det lige før, at det er for meget og korianderfrøene synes svære at finde. Efter lidt tid samler smagen sig til noget, der minder om hjemmelavede pebernødder, hvor posen med kardemomme er blevet tabt ned i dejen. Appelsinskalsbitterheden er klart til stede i eftersmagen, der samtidig er krydret.

Vores mening: Efter vores mening går øllen hen og virker en smule konstrueret og overgjort – og så med alt for meget kardemomme. Derfor rammer vi en karakter lige under middel, da den ikke når op på nogle af de andre juleøl, som vi har bedømt. Den ville dog fungere nogenlunde til Ris-à-la-mande eller risengrød på grund af sin sødme.

Alkohol:6.8%
Cl:50
Set til:45 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708349000167
Vurderet:19/10-11
Producentens egen beskrivelse:

Jule Ale er en mellemfyldig ravfarvet øl af typen Old English Ale, der i Midtfyns Bryghus udgave er blevet krydret med appelsinskaller, korianderfrø og kardemomme for at tilføre øllen smagen og duften af jul. I aromaen fornemmer man da også klart appelsin og kanel i en grad, at man føler, at man står midt i julegaveræset. Det har givet en harmonisk og afbalanceret øl, med et indbydende langtidsholdbart skum, og en tør, let krydret eftersmag, der ikke er for sød. Den afstemte maltsødme, med tydelige noter af tørret frugt og en god syrlig bitterhed i eftersmagen, er afstemt til at passe til maden i det danske julekøkken. Server Jule Ale i juledagene, til julefrokosten og selve juleaften. Server Jule Ale til medisteren, andestegen, flæskestegen, rødkålen og de brunede kartofler, og server Jule Ale når gaverne, ønskesedlerne, julekalenderne, julesangene, nissehuerne og alle de falske julemænd skal skylles ned med et godt glas øl.

 

Bliv den første til at kommentere