Ærø Nummer 5 Valnød

Ærø 5 - Valnød
Bryggeri: Rise Bryggeri7
Genre: Dunkler Bock

Udseende: Denne bock fra Rise Bryggeri har en rødbrun farve og et rødligt skær, som står flot i lysets skær. Desværre har øllen dog et minimalt lysebrunt skum, som aftager hurtigt efter ophældning.

Duft: Når man kigger på de forskellige duftindtryk har øllen har en svag duft af humle, som er kombineret med noter af valnød. Det var også at forvente at man i duften ville kunne ane noter af valnød, da øllen er blevet tilføjet valnød under brygningen.

Smag: Smagen er maltrig med tilpas humlebitterhed, og tilsætningen af valnødde-ekstrakt smager tydeligt igennem i eftersmagen og er med til at redde den fra at være en noget tam Bock-øl til at blive en mere karakterfuld frugtøl. Den har Bockens lidt mørke maltnoter sammen med en god og humlet eftersmag.

Vores mening: Med Ærø Nummer 5 Valnød er der efter vores mening tale om en god og forfriskende øl med valnødde-ekstrakt og Goldings humle, hvor valnødden tilføjer smagen et friskt tvist. Det er alt i alt en fantastisk harmonisk, rødbrun og stærkt undergæret Bock-øl med en delikat valnøddearoma.

Alkohol:7%
Cl:50
Set til:20,75 Kr
Land:Danmark
Vurderet:08/12-11
Producentens egen beskrivelse:

Vores Hertug Hans no. 5 er utrolig populær. Denne gode bock er lavtskummende og maltet med en god humlebitterhed, der komplementeres af den sødlige valnøddesmag. De giver en meget fin og afrundet øl, som appellerer til både seriøse ølkendere og lægfolk. Vi har brygget den på pilsnerbygmalt, karamelbygmalt, sortbygmalt og hvedemalt, det gode vand fra Rise samt aromahumlen Goldings. Der er tilsat undergær og ascorbinsyre (E300). Denne valnøddeøl er god til mange formål; mange holder af den til det hele. Ikke mindst til frokostbordet og den gode snaps. Vi anbefaler den mest som velkomstdrink, eller som en øl man nyder til lejligheder, der ikke indeholder tung mad. Den fine, runde valnøddesmag siges at kunne nydes til en god, mørk chokolade – og det er sikkert heller ikke tilfældigt, at Aroma Is på Ærø har rørt en utrolig populær øl-is med vores valnøddeøl.

 

Bliv den første til at kommentere