Refsvindinge – Ale No. 16

Ale No. 16
Bryggeri: Bryggeriet Refsvindinge4,5
Genre: Brown Ale

Udseende: Denne øl fra Bryggeriet Refsvindinge er en mørk overgæret guldøl, som har en mørkebrun farve, som står flot i lysets skær. Hertil tilføjes en lys skumkrone, som dog er forholdsvis uholdbar i længden.

Duft: Duften af denne øl er en smule begrænset, dog kan man fornemme nogle dejligt søde noter af karamelmalt. Der er også en let bitterhed at fornemme i duften, hvilket står i god kontrast til sødme fra karamellen.

Smag: Smagen er også til den sødlige side, hvilket også er kendetegnende for mange brown ales. Det er dog en lidt ubestemmelig smag, med sammenblandede toner af karamel, ristet malt og kaffenoter. Det er dog en behagelig smag, der afsluttes med en krydret humle og en smule bid, hvilket klæder øllen godt.

Vores mening: Ale No. 16 er efter vores mening en meget karboneret ale, der har en harmonisk blanding af krydrede aromaer og sød karamelmalt. Det er en øl som er kendt af de fleste øl entusiaster og man forstår også godt hvorfor øllen har vundet stor popularitet, da den er nem at drikke, specielt hvis man ikke tidligere har givet sig i kast med mørke øl, eller trænger til et supplement til pilsnere.

køb her

Alkohol:5.7%
Cl:33
Set til:12 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:57054834
Vurderet:21/06-11
Producentens egen beskrivelse:

Ale nr. 16 er brygget på en original engelsk gær. Den blev brygget for første gang i 1995. I 1997 og 2000 blev den kåret som Danmarks bedste øl. I 2000 fik den en 3. plads på verdensplan.
Smag: Vinøs og sødlig.

 

Bliv den første til at kommentere