Astra Arschkalt

Astra Arschkalt
Bryggeri: Bayern-St.Pauli-Brauerei (Carlsberg)2,9
Genre: Amber Lager / Wien

Udseende: Denne øl fra St. Pauli Brauerei i Tyskland er en filtreret ravgylden øl, hvor farven er en anelse mørkere end en klassisk pilsner. Den tilhørende skumkronen har en lys hvid farve og er derudover hurtigt aftagende.

Duft: Når man dufter til Astra Arschkalt leder den umiddelbart tankerne hen imod en pilsner, idet der fornemmes en svag duft af humle og malt. Der er dermed ikke tale om de helt store duftnuancer, hvorfor man bliver nødt til at smage på øllen for at gå hele oplevelsen med.

Smag: Kuldioxiden er velbalanceret til øllen, dog måske en smule svag. Førstehåndsindtrykket af denne øl er, at den har en let krydret smag, som får den til at adskille sig fra den almindelige pilsner. Desværre er denne smag hurtigt aftagende, hvilket er med til at gøre eftersmagen lidt kedelig. Alt i alt er øllen ikke noget ekstraordinært rent smagsmæssigt.

Vores mening: Det er efter vores mening en flot øl, hvis skumkrone dog er hurtigt aftagende. Derudover kan vi godt lide den lidt krydret smag, som giver den et ekstra pift. Man skal til gengæld ikke tage mange tåre før øllen er smagt, og derved er der ikke meget at udforske i denne øl, da den har meget ensartet smagsnuancer. Det er dermed en øl der ikke fanger vores opmærksomhed til fulde. Dog skal det siges, at det er en fin øl til prisen.

Alkohol:5.9%
Cl:33
Set til:5 Kr (DE)
Land:Tyskland
EAN-nr:4101010001660 (DE)
Vurderet:16/10-14
Producentens egen beskrivelse:

For dem, der foretrækker at drikke en anstændig øl koldt selv i frostgrader, er der nu en meget begrænset vinter øl par excellence: Astra røv koldt. Den nye "Eisknolle" ikke blot har et højere indhold af 5,9% vol. Alkohol, men takket være deres Röstmalzaromas med en fyldig mørk farve, og fyldig, behagelig, blid bitterhed.

 

Bliv den første til at kommentere