Ørbæk – Blueberry Hill Ale

Ørbæk - Blueberry Hill Ale
Bryggeri: Ørbæk Bryggeri5
Genre: Fruit Beer/Radler

Udseende: Vi har her at gøre med en nøddebrun, uklar øl, med en hel del kulsyrebobler. Farven komplementeres af et lysebrunt, fyldigt skum, som har en ret grov struktur. Skummet virker en smule cremet, men hænger dog ikke på glassets sider, omend det er en skumkrone som holder godt.

Duft: Som navnet antyder har Ørbæks Blueberry Hill Ale en kraftig blåbærduft, som skyldes de blåbær som er tilsat øllen. Herudover kan man fornemme blandt andet noter af gær, som i en hvedeøl. Det indgår da også i producentens beskrivelse, at den grænser til en hvedeøl, selvom det er en ale.

Smag: Her sker der virkelig noget! Smagen har en dejligt frisk lethed, hvor blåbærret lige præcis sætter sig præg, og giver denne øl et twist. Efter smagen af blåbær kan man spore en diskret humlebitterhed, men ellers er smagen meget let. Der er ikke ret meget malt i smagen, og det er derfor ikke de klassiske øl-smage som dominerer dette bryg. Smagen holder ganske kort i munden, mens bitterheden bliver siddende lidt længere.

Vores mening: Efter vores mening er denne frugtøl fra Ørbæk Bryggeri en god, let og mild øl. Den er måske lidt for sød til vores smag, men med en forfriskende god blåbær smag. Når det er sagt vil den være nem at drikke for folk som ikke er vant til at drikke øl – og for andre øl-elskere ville den faktisk være rigtig god på en varm sommerdag. Madmæssigt passer den også bedst til retter der er lette i smagen, som den selv er.

Alkohol:5%
Cl:50
Set til:20 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:UDGÅET
Vurderet:27/09-11
Producentens egen beskrivelse:

Blueberry Hill Ale er lavet som en hyldest til sangen "Blue Berry Hill", som Louis Armstrong og Fats Domino sang i 40'erne og 50'erne. Det må siges at være på tide, at denne aldrende sang får dedikeret en øl som hyldest. Der er både blåbær og spelt i denne øl (økologisk naturligvis, når det er fra Ørbæk), så det tangerer en hvedeøl, men den hedder altså ale.

 

Bliv den første til at kommentere