Budéjovický Budvar

Budéjovický Budvar
Bryggeri: Budweiser Budvar Ceske Budejovice2,3
Genre: Czech Pilsner

Udseende: Denne tjekkiske pilsner har, som det er passende for genren, en lys pilsnerfarve med en fin karbonering, hvor boblerne lifligt danner et skum i kanten af glasset. Der er dog kun tale om et tyndt lag skum, som har en lettere groft konsistens.

Duft: Øllen dufter dejlig krydret af humle, som også giver duften en hvis friskhed.  Derudover kan man fornemme en del korn i duften, men øllen kommer aldrig til at dufte syrligt. Da det jo er en pilsner, er der ikke de store duftaromaer, og man bliver derfor nødt til at tage en tår af øllen for at se hvad den har at byde på.

Smag: Smagen af Budéjovický Budvar er umiddelbart humlet, hvilket også gør den lidt krydret. Det er dog ikke kun humlen man kan smage, for brygget har også nogle ganske fine sødlige aromaer, som giver den lidt ekstra rent smagsmæssigt. Eftersmagen er let bitter, humlet og en anelse syrlig, hvilket runder øllen af på en fin måde.

Vores mening: Denne øl fra det tjekkiske Budweiser leverer her en forholdvis standard pilsner øl, uden de store smagsnuancer udover hvad man ville kunne forvente sig af en pilsner. Det er dog en fin smag, og den har da også en udmærket sødme – noget som nogle af de danske pilsnere nogle gange kan mangle.

 

Alkohol:5%
Cl:50
Set til:14,50 Kr
Land:Tjekkiet
EAN-nr:8594403110111 (DE)
Vurderet:08/03-11
Producentens egen beskrivelse:

Budweis er det tyske navn for den tjekkiske by Budejovice, og her brygges den originale Budweiser-øl: Budvar. Budvar brygges i byen Budejovice med stolte ølbrygningstraditioner der strækker sig stort set helt tilbage til 1265, da byen blev grundlagt. Flygtigt hvidt småboblet skum og let frugtig humlet duft. Smagen har en fin malt/humle balance med en anelse karamelmalt til at give fylde og en god gang aromatisk krydret humling, der smager af langt mere end den danske standardpilsner og afslutter lidt salt og lakridsagtigt.

 

Bliv den første til at kommentere