Chimay – Red

Chimay - Red
Bryggeri: Chimay8,1
Genre: Abbey Dubbel

Udseende: Denne belgiske ale er ved første øjekast ufiltreret og har en flot mørkerød kobberfarve, hvortil der lægger sig et flot lyst og cremet skum. Skumkronen er yderst holdbar i længden og klistrer sig til glasset.

Duft: Chimays røde udgave har en dejlig sød duft, hvor man kan fornemme noter af både humle, frugt og hvede. I duftudtrykket minder den da også rigtig meget om en Weissbier, specielt på grund af den frugtige og hvede-agtige duft.

Smag: Når man tager en tår af øllen, er det første som springer i øjnene mange frugtrige nuancer med noter af trappist gær. Eftersmagen er dog noget bitter hvilket skaber en god balance med frugtsødmen, og den bliver derfor aldrig for sød. Smagsmæssigt er det en meget frisk øl og den høje alkoholprocent får den ikke til at virke særlig sprittet. Desuden er malt og hvede noterne meget tydelige.

Vores mening: Umiddelbart er denne røde Chimay meget bedre end den hvide Chimay, og skummet holder utrolig godt. Det medvirker til at øllen forbliver cremet og fyldig i smagen. Det er tydeligt at Chimay Red og trappistøl skaber sin helt egen genre. Den lever til fulde op til hvad den lover ift. frugtrige nuancer, og vi må bare erkende, at dette er belgisk håndværk i sin grundform.

Alkohol:7%
Cl:33
Set til:29,95 Kr
Land:Belgien
Vurderet:22/01-14
Producentens egen beskrivelse:

Chimay Rød er upasteuriseret, og ufiltreret.. Chimay Rød har et cremet skum, giver den en let, frugtagtig abrikos aroma som stammer fra gæringen. Smagen i ganen, er en balance, der bekræfter den frugtagtige nuance der er er at finde i duften. Smagen, der bibringer en silkeagtig følelse på tungen, er gjort forfriskende ved et smule bitterhed. I smagen, genfindes en behagelig snerpethed, som harmonisk fuldender smagskvaliteterne i denne øl.

 

Bliv den første til at kommentere