De 5 Gaarde – Julius Julebryg

De 5 Gaarde - Julius
Bryggeri: De 5 Gaarde4,4
Genre: English Strong Ale

Udseende: Det er en mørk ravfarvet øl, der har et hæderligt skum og blonde, som stadig varer ved et stykke tid efter ophældning. Farven og skummet taget i betragning er det en øl med et flot udseende .

Duft: Duften er umiddelbart præget af en sød duft af malt og en let bitter duft af humle. Den er meget frisk, men ikke noget at skrive hjem om.

Smag: Smagen er ligeledes præget af malt og svagt af nødder. Desuden er øllen sødlig på en “Harboe-maltet” måde, hvor der spores karamel. I finalen har øllen en let bitterhed, som afrunder smagsindtrykket på en god måde. Øllen er dog typerigtig – men minder lidt om en Classic.

Vores mening: Det er en forholdsvis mainstream og simpel ale/classic, som dog bestemt ikke lever op til hverken emballage eller koncept – navnlig hvad angår jul, da den ikke har de typiske smage eller duft af mørke frugte eller krydderier. Men øllen ville uden tvivl gå godt til en god gang dansk frokost.

Alkohol:6%
Cl:50
Set til:16,95 kr.
Land:Danmark
EAN-nr:5701598033078
Vurderet:28/12-13
Producentens egen beskrivelse:

Kornet fra vores marker er nænsomt maltet, så den naturlige smag træder i karakter. Balancen mellem pilsnermalt og münchnermalt skaber harmoni mellem sødme og styrke uden at være for sød eller bitter. Øllen har en alkoholvolume på 6,0 %.
Julius er navngivet efter Lensgreve Julius Wedell af Wedellsborg. Lensgrevinde Inger Wedell og Lensgreve Julius Wedell sammenførte i 1923 driften af Wedellsborg og Frijsenborg. Stolte familietraditioner blev videreført med bestræbelser på i landbrugsmæssig henseende at holde godset og slottet på højde med tiden.
Specialøllene fra De 5 Gaarde er brygget med omhu af nænsom maltet byg, primært fra egne marker, og tilsat humle. Under brygningen fokuserer vi på den naturlige maltsmag, og vi lagrer maltet længere end normalt, hvilket giver den flotte gyldne farve.

 

Bliv den første til at kommentere