Dos Equis – Ambar

Dos Equis - Ambar
Bryggeri: Cervecería Cuauhtemoc Moctezuma (FEMSA)1,7
Genre: Amber Lager

Udseende: Denne mexicaner har en flot rødlig farve, som nuancemæssigt lægger sig mellem en classic og en ravfarve. Ravfarven er også klassisk for genren og navnet på øllen betyder da også rav (ambar betyder rav på spansk). Der er dog ikke den store skumkrone at komme efter, hvilket kunne have være en flot finish.

Duft: Det umiddelbare duftindtryk er malten, som giver øllen en sød duft, i kraft af at den er blevet let ristet. Malten komplementeres fint af en note af humle, som er med til at skabe en helhed i duften.

Smag: Første tår af øllen vidner først og fremmest om gode mængder kuldioxid. Herefter kommer forskellige smagsnuancer, som bl.a. inkluderer malten. Den har mørke noter, som på mange måder minder om en brown ale, mens den stadigvæk er en lager. At det er en lager smages også tydeligt i eftersmagen, da smagsindtrykkene hurtigt forsvinder, og efterlader en meget tynd eftersmag i munden.

Vores mening: Dos Equis Ambar har efter vores mening nogle fine visioner langt hen ad vejen. De maltede toner og den behagelige mængde af kuldioxid er værd at fremhæve i øllen. Dog indfries disse visioner dog aldrig, da øllen fremstår alt for vandet, specielt i eftersmagen. Eftersom det er en ravfarvet lager, forventede vi også mere smag end i en almindelig pilsner, men dette var desværre ikke tilfældet. Dog skal det ikke kunne udelukkes, at denne øl vil score meget bedre, hvis den blev drukket på en varm aften i Mexico.

Alkohol:4.7%
Cl:33
Set til:16,95 kr.
Land:Mexico
EAN-nr:7231113011
Vurderet:26/2-16
Producentens egen beskrivelse:

Dos Equis blev skabt i Mexico i 1897 af en tysk brygmester, som blandede sine bryggertraditioner med de mexicanske traditioners ånd. Øllen, som i begyndelsen hed Siglo XX for at fejre det 20. århundrede, blev senere kendt som Dos Equis (eller bare to X’er på spansk). Dos Equis Ambar er smagsfuld, men på samme tid en overraskende blød ravfarvet lager fra Mexico, som er nem at drikke, med en ren finish.

 

Bliv den første til at kommentere