Edelweiss – Snowfresh

St. Bernardus Tripel
Bryggeri: Hofbräu Kaltenhausen (Brau Union)7,3
Genre: German Hefeweizen

Udseende: Denne weissbier er helt klassisk rent genremæssigt, da det er tydeligt at den er ufiltreret. Det er nemlig en uklar og let gylden øl, hvor der kan anes et bundfald af gær. Derudover lægger der sig et hvidt skum over øllen, og dette er nogenlunde holdbart.

Duft: Duften er ligesom udseendet meget typerigtig og indeholder alt det man forbinder med en weissbier. Øllens duft er nemlig præget af blomst, hvede, krydderi, gær og parfumeret blomster. 

Smag: Edelweiss fra det tyske bryggeri Hofbräu Kaltenhausen har en dejlig mild smag, som karakteriseres af en sødme, som fylder godt i munden. Derudover indeholder øllen noter af krydderier, parfumeret blomster og selvfølgelig hvede. Når man har overstået de første smagsindtryk går man over i finalen, som har et udmærket bid med noter af krydderi og gær.

Vores mening: Efter vores mening har vi her at gøre med en spændende frisk og syrlig øl, som minder meget om den belgiske Witbier, med sin mildhed og sødme. Den bløde smag med noter af hvede, blomster og krydderier falder i høj grad i vores smag, hvilket vi kvitterer med en karakter over middel.

Alkohol:5.0%
Cl:33
Set til:20 Kr
Land:Østrig
Vurderet:20/09-12
Producentens egen beskrivelse:

Dette er det største østrigske bryggeri og er beliggende i Linz. Virksomhedens historie går tilbage til 1921, hvor Braubank AG blev grundlagt af 5 mindre bryggerier. Aktiemajoriteten er i dag ejet Heineken.