Erdinger – Dunkel

Erdinger - Dunkel
Bryggeri: Erdinger Weissbrau7,4
Genre: Dunkelweizen

Udseende: Denne dunkel har en nydelig mørkebrun farve med rødlige toner. Der trænger næsten ikke lys igennem, men alligevel virker øllet klart, og synes umiddelbart ikke ufiltreret. Derudover har brygget et særdeles fyldigt og holdbart skum. Det har en mellemfin struktur og er et sted mellem hvidt og cremefarvet og hænger godt i glassets kant.

Duft: Når man første gang dufter til denne mørke øl fra Erdinger, står en frisk lethed over øllen på trods af, at den er så mørk. Brygget har mange duftnuancer og er fuld af malt og mørkhed, hvoraf de mest karakteristiske duftnoter er denne mørkristede malt. Men hvis duften udforskes endnu mere aner man også hurtigt et strejf af chokolade.

Smag: Efter allerede første tår, fornemmer man i munden en silkeblød rund smag, hvor den ristede hvede og bygmalt giver en behagelig oplevelse. Den mørke smag er uden bitterhed og er egentlig noget svag i det. Nu er det jo heller ikke hverken en porter eller en bock, hvilket skal man lige huske på. Det er jo en hvedeøl, og generelt er der ikke meget bitterhed at finde i denne øl-type. Ligesom i duften kan man også ane lidt chokolade i smagen.

Vores mening: Erdinger mestrer virkelig hvedebryggets håndværk, og sådan er det! Er du til en mørk øl, men vil du godt lige gemme den magtfulde del til en anden dag, så passer en Erdinger Dunkel fint ind. Den er hverken for bitter eller for sød, men rammer den gode balance, som de gode hvedeøl ofte gør. Erdinger er som Carlsberg – du ved, at du altid får nøjagtigt det samme hver gang – og dette mener vi på den positive måde!

Alkohol:5.6%
Cl:50
Set til:19,95 Kr
Land:Tyskland
Vurderet:30/08-11
Producentens egen beskrivelse:

Erdinger Dunkel er en rig og glat hvedeøl speciale fra Erdinger Weissbräu. Det skylder sin fyldige smag til de fine humle og mørk malt, der anvendes i produktionen. Den mørke øl specialitet er brygget efter en gammel opskrift. Dens krydret smag skyldes også den øgede andel (cirka. 13%) med en oprindelig urt. Ikke desto mindre, på 5,3%, betyder det ikke indeholder meget mere alkohol end Erdinger Weissbier 'med fine gær ". Ligesom alle hvedeøl Erdinger, denne mørke sort også får sin typiske smag fra udløb i flasken. Års brygning erfaring kombineret med state-of-the-art teknologi garantere dets fremragende kvalitet. En rigtig specialitet for kendere.