Erdinger – Kristall

Erdinger - Kristall
Bryggeri: Erdinger Weissbräu6,3
Genre: Weizen

Udseende: En krystalklar (deraf navnet) lys pilsnerfarvet øl, der imodsætning til andre weissbiers ikke er ufiltreret, men i stedet fint filtreret. Skummet er flot og hvidt, men desværre ikke særlig vedholdende.

Duft: Øllen har en forholdsvis diskret til neutral duft, der igen vækker minder om en ganske almindelig pilsner. Dog er der enkelte noter af humle og malt, og hveden kan da også fornemmes.

Smag: Den første smag, der rammer tungen er typisk weissbier-agtig, med den fyldige, frugtrige og søde smag der fylder hele mundhulen. Derefter bliver man ramt af en stor mængde kulsyre, og eftersmagen minder mest af alt om et klassisk pilsnerbryg uden de store smagsnuancer.

Vores mening: Øllen ligner ikke umiddelbart en weissbier, men den har dog væsentlige træk fra denne type øl. Desuden er det en elegant øl, der til tider minder om en pilsner, navnligt i eftersmagen. Samlet set er det et ganske godt påfund fra Erdingers side, som et supplement til deres eksisterende weissbier sortiment. Øllen ville nemlig være fantastisk på en varm sommerdag, men når til gengæld ikke Erdingers andre øl til sokkeholderne i forhold til smag og fylde.

køb her

Alkohol:5.3%
Cl:50
Set til:20,50 Kr
Land:Tyskland
Vurderet:13/08-13
Producentens egen beskrivelse:

Erdinger Kristall er særlig velkommen som en velsmagende tørstslukker til varme sommerdage. Denne specialitet hvedeøl får sin krystal udseende fra en særlig lang filtrering proces, der er kendt i branchen som "fine filtrering", hvor øllet bliver helt klar. Dette giver Erdinger Kristall sine mousserende og forfriskende karakter -. hvilket også gør den ideel hvedeøl til varme sommerdage Brygget i nøje overensstemmelse med vores egen traditionelle opskrift, Erdinger Kristall opfylder de højeste kvalitetskrav, og opfylder de mest sofistikerede ganen.

 

Bliv den første til at kommentere