Erdinger – Weissbier

Erdinger - Weissbier
Bryggeri: Erdinger Weissbrau7,9
Genre: German Hefeweizen

Udseende: Denne klassiker fra bryggeriet Erdinger er en meget flot øl med en gullig farve. Derudover er brygget udfiltreret, som det jo er for de fleste weissbiers. Farven komplementeres af et meget luftigt, hvidt skum der samtidig er vedvarende, smukt og yderst tiltrækkende. Alt i alt har øllen et meget flot udseende!

Duft: Erdinger Weissbier har en behagelig frisk duft af let citrus og noter af melon. Disse indtryk efterfølges af en let sødlig duft af hvede, som fremstår harmoniseret af gæren. Med denne fine duftprofil er det helt klart en øl som bare venter på at blive smagt, så man kan blive klogere på hvad den har at byde på.

Smag: Den er på en gang frisk og frugtagtig, hvilket afspejles af små hints af lime og melon. Samtidig har den dog også en anelse sødme, der leder tankerne hen på dansk honning. Desuden er der dejlige nuancer af lemon/citrus i blide afstemte toner, og med en harmoni som ikke findes bedre. Eftersmagen er svag bitterhumlet og tør, og stadig med en svag kornsmag.

Vores mening: Efter vores mening har vi her at gøre med en dejlig ufiltreret Weissbier med en forfriskende og frugtig smag. Smagen er lidt kornet og let syrlig, men til tider også en smule vandet. Alt i alt er det en weissbier i en klasse for sig, som i øvrigt er knap så tung som andre af samme type. Den bør indtages dejlig kold og naturligvis i et ægte weissbier-glas, på en varm forårs- eller sommerdag for at slukke tørsten. 

Alkohol:5.3%
Cl:50
Set til:19,95 Kr
Land:Tyskland
EAN-nr:4002103248248 (DE)
Vurderet:06/09-11
Producentens egen beskrivelse:

Erdinger Weissbier er ikke kun den ubestridte klassiker i Erdinger produktsortiment, er det også ganske enkelt hvedeøl par excellence. Den er brygget med fint gær efter en traditionel opskrift og, selvfølgelig, i nøje overensstemmelse med den bayerske Reinheitsgebot. Selv i dag, øl er stadig gæring på flaske på den traditionelle måde; det tager tre til fire uger til Erdinger Weissbier 'med fine gær "til at modnes. Er det kun de fineste ingredienser, der anvendes i produktionen. Mange års erfaring og konstante kvalitetstjek sikrer øllets umiskendelig smag. en hvede øl til dem, der elsker fremragende og uforglemmelig hvedeøl smag.