Estrella Damm

St. Bernardus Tripel
Bryggeri: Damm2
Genre: Pale Lager

Udseende: Denne spanske øl fra bryggeriet Damm har en almindelig lys pilsnerfarve, som i udseendet passer godt til genren. Dog er der ingen videre holdbar skumkrone, hvilket får øllen til at se en smule flad ud, rent udseendemæssigt.

Duft: Når man først dufter til denne øl fornemmer man en dominerende duft af humleekstrakt, som giver øllen en frisk duft. Herudover har duften også en dejlig frugtagtig sødme, som gør den yderst indbydende.

Smag: Det første som springer i øjnene (eller rettere smagsløgene) er en kornet sødme, der næsten er på grænsen til det overvældende. Udover denne smagsnuance har byder øllen ikke på meget andet rent samgsmæssigt. Den afsluttes i en metallisk note, og burder være langt mere bitter i eftersmagen.

Vores mening: Estrella Damm er efter vores mening en vandet pilsner uden nogle bemærkelsesværdige aromaer eller smagsnoter. Den er meget karboneret, men en anelse kedelig i smagen. Den ligger på niveau med mange andre europæiske lager øl, men det er tydeligt, at den er brygget i Spanien, da den ikke rammer niveauet for eksempelvis de tjekkiske pilsnere.

Alkohol:4.6%
Cl:50
Set til:14,95 Kr
Land:Spanien
Vurderet:16/08-11
Producentens egen beskrivelse:

Estrella Damm har brygget i Barcelona siden 1876. 130 års erfaring og dynamik har medført usædvanlig kvalitet og smagsoplevelser ud over det sædvanlige – behagelige oplevelser. Denne pilsnerøl med en universelt værdsat karakter og smag der er ideel til at drikke på ethvert tidspunkt. Dens høje kvalitet skyldes de fineste udvalg af råvarer og den omhyggelige brygning.

 

Bliv den første til at kommentere