Grimbergen – Brassin De Noël

Grimbergen - Brassin De Noël
Bryggeri: Kronenbourg (Carlsberg)6
Genre: Belgian Ale

Udseende: Dette julebryg fra Grimbergen har en mørkebrun farve med et blødrødt skær. Det er altså en rigtig flot farve, som prydes med en tyk beigefarvede skumkrone, som er nogenlunde vedvarende i længden.

Duft: Når man dufter til øllen, har brygget overordnet set en meget sød duft. Man fornemmer derudover ristet malt og så den søde karamelduft, som er dominerende i duftindtrykket.

Smag: Smagen afspejler meget godt udseendet og duften. Brygget bliver meget sødt, og også sødere end mange andre juleøl. Førstehåndsindtrykket byder på en let fyldig smag, som vi godt kunne ønske varede lidt længere. Finishen er præget af en god sødme, som krydres med en let bitterhed. Den karamelliserede aroma træder godt frem i smagen.

Vores mening: Øllet er lækkert og nemt at drikke. Det mangler dog noget fylde og tyngde, da det er en juleøl. Selve brygget bliver simpelt og sødmen dominerer det meste af smagsoplevelsen, og vi smager ikke nogle af de klassiske julekrydderier. Det er op til det enkelte individ hvilke smagsvarianter man forventer for et julebryg, men generelt et udmærket julebryg.

Alkohol:6.5%
Cl:75
Set til:30 Kr
Land:Frankrig
EAN-nr:3080216045948
Vurderet:18/11-15
Producentens egen beskrivelse:

I den lille by Grimbergen, nordøst for Bruxelles, ligger munkeklosteret Norbertijnenabdij Grimbergen. Klokketårnet hæver sig højt over byens torv, der stadig er præget af den middelalderlige bebyggelse fra dengang klosteret blev bygget i 1128. I ly af tårnet lever en snes munke. Deres hverdag er præget af bøn og kirkeligt arbejde, men derudover har munkene også mere jordnære forpligtelser. En af disse er at supervisere brygningen af klosterets øl.

 

1 Kommentar På "Grimbergen – Brassin De Noël"


Gæst
Lars Dreyer
06/01/2016

Smagte denne øl til julemaden og blev virkelig positivt overrasket. Den var på én gang utrolig afrundet og kompleks med flere lækre smagsnoter. Kunne dog godt have ønsket lidt mere smag af julekrydderier. Balancen mellem sødmen og den trods alt tilstedeværende syre matchede perfekt med den fede julemad.