Guinness Draught

Guinness Draught
Bryggeri: St. James’s Gate (Diageo)7,3
Genre: Dry Stout

Udseende: Guinness Draught fremstår kulsort med en EBC på 130 (skala for farven på øl), hvilket må karakteriseres som meget højt! Det er dermed garanteret at intet lys kan trænge igennem dette bryg. Øllet udvikler en kraftig, vedholdende og meget cremet skumkrone, som man næsten kan skære igennem. Derudover har skummet et skær af øllets mørke farve. 

Duft: Ud fra øllens udseende ville man umiddelbart forvente en meget brændt duft, og det er lige præcis hvad man får. Guinness Draught dufter af brændt kaffe med maltede toner, hvilket også hænger sammen med den kulsorte øl som der jo er tale om. Men der er dog mulighed for at udforske de forskellige duftnuancer, da man også kan ane noter af blandt andet lakrids.

Smag: Guinness Draught har en fyldig smag af ristet malt, med undertoner af lakrids og kaffe. Widget systemet (en lille kugle som ved åbning udløser kuldixod og er med til at skabe øllens skumkrone) er med til at gøre Guinness Draught ekstra blødt og cremet i smagen. Øllet har en markant efterbitterhed (45 IBU), hvilket giver øllet en ganske tør afslutning. 

Vores mening: Smagen af denne verdenskendte klassiker er præget af engelsk lakrids, mens der efterfølgende er en vedvarende og humlet eftersmag, hvis man umiddelbart skal nævne andre smagsnuancer end brændt malt og kaffe. Selvom markedet for stouts er vanvittig stort, holder denne klassiker konkurrenterne bag sig. Den er i særklasse uden at være prangende, selvom man til tider kan synes den fremstår overvurderet…

Alkohol:4.2%
Cl:44
Set til:20,95 Kr
Land:Irland
EAN-nr:5707323573451
Vurderet:10/11-11
Producentens egen beskrivelse:

Guinness er verdens største stout-ølmærke og kaldes også ”Den sorte øl fra Irland”. Bryggeriet blev grundlagt i Dublin i 1759. Guinness smager kraftigt med et let anstrøg af lakrids og har cremet, hvidt skum. Guinness sælges i over 150 lande, og en lang række udskænkningssteder er certificeret af bryggeriet for at skænke den efter alle kunstens regler. Den klassiske servering er at spise østers til sin Guinness.

 

3 Kommentarer På "Guinness Draught"


Gæst
Christian
23/06/2015

Føtex har den også :)

 
Gæst
Maria
21/06/2015

Hej, er der nogen, der ved hvor man kan købe guinness på dåse i kbh?

 
Gæst
Benjamin
21/06/2015

Du skulle gerne kunne købe den i Kvickly der plejer de at have dem! ;)