Hoegaarden Wit

Hoegaarden Wit
Bryggeri: Brouwerij Hoegaarden (InBev)8
Genre: Witbier

Udseende: Hoegaarden Witbier har en uklar hvidgul farve, som er en smule lysere end de klassiske weissbiers fra Tyskland. Derudover har øllen en tyk og cremet skumkrone, som næsten har en ananas-agtig farve. Og som det er typisk for denne type øl, er den selvfølgelig ufiltreret.

Duft: Øllen dufter yderst friskt og krydret, som man også ville kunne forvente sig af genren. Der kan også fornemmes en tør syrlig tone af citrus og gær, som gør øllen interessant og meget indbydende.

Smag: Denne witbier smager sødt og syrligt på samme tid, hvilket vidner om en god balance i brygget. Derudover har øllen en diskret blød fylde og den domineres af en forfriskende og citrusagtig frugtighed, som minder lidt om appelsin. Der er gode smagsnuancer i brygget, men specielt bryggets blødhed, friskhed og sødme er yderst tiltrækkende.

Vores mening: Alt i alt har vi at gøre med en god og frisk Weissbier. Det er en mild, og samtidig syrlig øl, som adskiller sig fra andre weissbiers fra eksempelvis Tyskland, ved ikke at være så stærk. De tilpasse mængder citrus og frugtighed i smagsindtrykket giver en perfekt afbalanceret øl, som næsten når helt op at ringe på karakterskalaen.

Alkohol:4.9%
Cl:75
Set til:46,95 Kr
Land:Belgien
EAN-nr:5410228158424
Vurderet:08/02-12
Producentens egen beskrivelse:

Hoegaarden Wit har en uklar hvidgul farve med en tyk cremet skumkrone. Kulsyreudviklingen er moderat. Hoegaarden Wit dufter friskt og krydret, med en tør syrlig tone af appelsin.
Hoegaarden Wit smager syrligt med blød fylde og aroma af citrus og koriander.

 

Bliv den første til at kommentere