Beer Here Hopfix

Hopfix
Bryggeri: BrewDog4
Genre: India Pale Ale

Udseende: Beer Here’s Hopfix er en smuk rød kobberfarvet og filtreret øl, som har et stort, gyldent og cremet skum. Mod forventningerne er dette skum samtidig meget holdbart i længden og fuldender et tiltrækkende udseende.

Duft: Duften er meget humlet, hvilket også var hvad vi kunne forvente med et navn som Hopfix (humlefix). Udover humlen fornemmes noter af gran, mango og en meget aromatisk citrusduft. Udover disse friske noter har øllen nuancer af karamel og et strejf af petroleum og rug, som giver øllen en virkelig interessant duftprofil.

Smag: Smagen har en let sødme, som dog hurtigt overtages af en smag af humle, som er totalt dominerende. Den virker lidt for overvældende, og alle andre smagsaromaer får en sekundær rolle. Man kan kun lige akkurat ane smagen af rug og mango, hvilket er synd, da det var med til at give øllen sin dejlige duft.

Vores mening: Vi har at gøre med en yderst interessant øl, der er uden tvivl er humlejuice for enhver humlejunkie. Den falder dog ikke lige i vores smag, da både smagen og duften er domineret totalt af humle, hvilket bliver en anelse for meget. Dette er dermed også begrundelsen for denne middelkarakter, som dog som sagt vil være en lækkerbisken for humleelskere.

 

 

Alkohol:6.5%
Cl:50
Set til:35 Kr
Land:Danmark
Vurderet:16/05-12
Producentens egen beskrivelse:

Historien lyder at India Pale Ale fik sit navn da det Britiske Imperium i 1700 tallet sejlede ale til fjernøsten (og dermed også Indien). For at det kunne holde sig under den lange transport i tropevarme bryggede man den med højere alkoholstyrke og med ekstra humle. Det er vist noget være ævl. Der er ikke noget der tyder på, at det har noget på sig og der er ingen kilder, der understøtter at øllet man sejlede til Fjernøsten var stærkere end det man drak hjemme på de britiske øer. Når nu den lille misforståelse er af vejen, så skal det da ikke forhindre at man nyder BeerHere Hopfix for sin højere alkoholstyrke og kraftige humle profil. Hopfix er en kobberfarvet India Pale Ale brygget med rug og rigelige mængder humle. Humle er en plante beslægtet med hampplanten og vil som andre hårde stoffer virke abstinensfremkaldende for den sande humle-junkie. Husk, det er aldrig for sent at få nye uvaner! Brygget af byg- og rug- og hvedemalt, humle, gær og vand.

 

Bliv den første til at kommentere