Næsgaarden – Økologisk India Pale Ale

Næsgaarden - IPA
Bryggeri: Bryghuset Braunstein2,5
Genre: India Pale Ale

Udseende: Denne India Pale Ale er en forholdsvis mørk, ravfarvet øl, der umiddelbart er IPA mere af navn end af gavn, da denne type øl normalt har en meget lysere farven. Farven afsluttes dog i en appelsin-orange glød, og tilføjes efter ophældning et højt off-white til gyldent skum, som har en nogenlunde holdbarhed.

Duft: Duften af denne øl er nydeligt fyldig og med overraskende mange duftaromaer. Her kan vi blandt andet nævne en sød duft med noter af hyldeblomst, orange citrusfrugter, blomstrede nuancer, som giver øllen sin friskhed. Der er dog også et strejf af malt og karamel, som giver duften en dejlig sødme, som står i god kontrast til de mere syrlige aromaer.

Smag: Smagen er frugtagtigt syrlig – sådan lidt hen ad citron og appelsin. Det er i sig selv ikke problematisk, selv om det ikke er karakteristiske øl-aromaer. Hvis ellers smagen var fyldig og karakterfuld nok, havde det været ganske udmærket – men i denne øl er den ingen af delene. Det skyldes især, at alt i øllet meget hurtigt bliver overdøvet af en altfortrængende smag af gær, hvilket er meget ærgerligt, da den ellers har mange smagsindtryk.

Vores mening: Næsgaardens India Pale Ale er efter vores mening indtil videre Bryghuset Braunsteins svageste øl. Alt i alt en temmelig stor skuffelse, der mest af alt er mislykket, specielt på grund af den overdøvende smag af gær. Det er synd for et bryggeri, der ellers meget stabilt har leveret kvalitetsbryg til ganen. Leder man længe nok, finder man måske en antydning af noget sødt hyldeblomstagtigt, men nogen nydelse eller stor øloplevelse bliver det desværre langt fra.

køb her

 

Alkohol:6.5%
Cl:50
Set til:16 kr.
Land:Danmark
EAN-nr:5704048202833
Vurderet:03/05-11
Producentens egen beskrivelse:

Raffineret "Singe Hop" India Pale Ale. Humlen bidrager med en rig blomstret aroma med toner af citrus.
Smagen er sprød med stor kompleksitet. En smuk dybt gylden farve fuldender sanseoplevelsen.
Næsgaarden øl er økologisk, i respekt for omgivelser og tradition.

 

Bliv den første til at kommentere