Jacobsen – Golden Naked Christmas Ale

Jacobsen - Golden Naked Christmas Ale
Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen7,9
Type: English Strong Ale 

Udseende: Denne juleøl fra Husbryggeriet Jacobsen har en flot gyldenbrun farve som er en fryd for øjet, som den står der i glasset i lysets skær. Efter ophældning opstår et flot hvidt skum, som faktisk er nogenlunde vedvarende.

Duft: Duften af denne juleøl indeholder mange forskellige udtryk. Da øllen er overgæret bliver øllets kompleksitet forstærket og bidrager med duftnoter af blandt andet abrikos, lakrids, vanilje og nødder. Det er altså mange forskellige duftaromaer, som betyder at man kan udforske de forskellige nuancer i duften.

Smag: Smagen af denne øl er meget cremet og den har en næsten silkeagtigt konsistens, som giver en blød muldfylde og et stort velbehag i munden. Smagsprofilen vidner om en velafstemt øl, hvor der er en tilpas balance mellem bitterhed og sødme, og med en moderat fyldighed. Igen kan man også i smagen ane nogle af de aromaer som gjorde sig gældende i duften; lakrids, vanilje og nødder.

Vores mening: Golden Naked Christmas Ale fra Husbryggeriet Jacobsen er en meget cremet og smagsfuld juleøl, med en perfekt konsistens og blødhed. Den indeholder mange spændende aromaer og tilsatte ingredienser (vanilje, lakrids, nødder osv.), selvom de ikke alle er lige tydelige. Der er dog ingen tvivl om at vi har at gøre med en juleøl, da den har mange af de karakteristiske julesmage. 

Alkohol:7.5%
Cl:75
Set til:44 Kr
Land:Danmark
Vurderet:14/11-12
Producentens egen beskrivelse:

Trods sit engelske navn, er denne øl tydeligt inspireret af den typiske nordiske jul. Den er gæret to gange, og tilsat sveskejuice, som gør den endnu mere rund, frugtig og juleagtig. Smagsoplevelsen er sødlig, duften er ristet med anelser af appelsin, citron, kanel og lakrids.

 

1 Kommentar På "Jacobsen – Golden Naked Christmas Ale"


Gæst
Benjamin
23/11/2019

Rigtig rigtig god juleøl!