Jacobsen – Julebock

Jacobsen - Julebock
Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen 4,5
Type:
Dunkler Bock

Udseende:  Rødbrun øl, med en let beigefarvede skumkrone.

Duft: Man kan dufte malten og humlen, og en let bitterhed. Herudover kan man også ane lidt karamel i duften.

Smag: En stærk øl trods alkoholsprocenten. Man kan smage karamel, de maltede noter, chokolade og derudover kan vi ane lidt kaffearomaer. Den formår at have en fin balance mellem sødme og bitterhed. Den starter ud med en kraftig sødme i forhold til de forskellige malte, og ender ud med en let bitterhed. Selve sødme kan man fornemme et godt stykke tid efter man har taget en tår. Dog kan øllen godt blive lidt monoton og ensartet.

Vores mening: Ikke just en øl der stråler af julearomaer, som vi i klubben definere julen. Her tænker vi på kanel, appelsinskal og brunkager/pebernødder. Dermed sagt kan øllen således godt gå til julens fede retter, men at den i sig selv ikke er nok til at få os i julestemning. Den bliver ensartet og monoton i smagen, der derved ikke gør øllen spændende. Med det sagt er øllen stadig nydelig, og den ville sagtens kunne være med til at skabe julestemning i den rette gastronomiske kombination.

Alkohol:6.5%
Cl:75
Set til:30 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:57074368
Vurderet:13/11-14
Producentens egen beskrivelse:

Julebock er en mørkebrun maltfyldig bock med en cremet og tæt skumkrone. Smagen er præget af en Indledende gavmild maltsødme med lette brændte noter og en fin balanceret efterbitterhed. Duften er domineret af malt og karamel med et strejf af mørk chokolade og kaffe. Julebock er en klassisk undergæret juleøl, som den kendes fra hele Norden.

 

Bliv den første til at kommentere