Jacobsen – Saaz Blonde

Jacobsen - Saaz Blonde
Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen5,7
Type: Belgisk Ale

Udseende: Denne belgiske ale ligner umiddelbart en almindelig pilsner rent udseendemæssigt, med sin lyse farve. Med et moderat hvidt skum og en tydelig karbonering, er dette en filtreret skønhed for øjet.

Duft: Denne øl fra Husbryggeriet Jacobsen er faktisk meget humle-hidsig i duften, hvilket dog ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Man kan nemlig også fornemme søde noter af blandt andet blomster og frugter. Det er tydeligt at der er udvalgt en god humlesort nemlig Saaz-humlen, hvilket navnet på øllen også antyder.

Smag: Det første der rammer tungen når man tager en slurk af øllen er en dejlig sødme og en middel fyldighed der minder meget om en weissbier, bortset fra udseendet. Den umiddelbare kraftige duft af humle skinner dog ikke på samme måde igennem i smagen, da bitterheden ikke særlig tydelig.

Vores mening: Efter vores mening er Saaz Blonde en rigtig fin belgisk inspireret pale ale. De har formået at skjule den høje alkoholprocent ret godt, idet den ikke virker særlig tung. Tværtimod har den en uimodståelig lethed og sødme, der dog desværre ikke efterfølges af en tilpas bitterhed. En smule ubalanceret, men alt i alt en god oplevelse fra Husbryggeriet Jacobsen.

Alkohol:7.1%
Cl:75
Set til:35 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:57045078
Vurderet:05/03-14
Producentens egen beskrivelse:

Jacobsen Saaz Blonde er brygget efter belgisk tradition. Den lyse overgærede øl er mellemfyldig og har en forfinet karamelsødme afbalanceret af en blød bitterhed. Duften er frugtig med tørre anelser af kvan, nelliker og koriander – afrundet af en duft af fyrrenåle. Farven er lys gylden med et flot blondt skum.

 

Bliv den første til at kommentere