Jacobsen – Weissbier

Jacobsen - Weissbier
Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen5,6
Type:
German Hefeweizen

Udseende: Rent udseendemæssigt er det en klassisk og ufiltreret hvedeøl, hvor farven er uklar orangegylden med en stor cremet skumkrone.

Duft: En frisk duft med frugtige noter som f.eks. banan og melon, som er meget typerigtig for en hvedeøl – en duft som giver lyst til at smage på øllen.

Smag: Smagen er læskende, sødmefuld og cremet. Også i smagen er der toner af banan og ligefrem antydninger af bubblegum. Øllen har en lidt tung og syrlig eftersmag, hvor finalen nok i stedet skulle have været domineret af en lethed, for at kunne hamle op med de tyske klassiske weissbiers som Erdinger, Franziskaner eller Weihenstephaner.

Vores mening: Alt i alt en udmærket dansk weissbier som rammer de rigtige friske toner (banan etc.), men som efter vores mening afrundes forkert rent smagsmæssigt, i forhold til at blive en decideret udfordrer til de tyske klassikere. Hvedeøl egner sig generelt godt til lette retter med lyst kød f.eks. kylling, og skal helst nydes i lyse og varme stunder, da den her er en forfriskende nydelse.  

Alkohol:5.9%
Cl:75
Set til:45 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:57014036
Vurderet:04/04-13
Producentens egen beskrivelse:

Jacobsen Weissbier er en klassisk ufiltreret hvedeøl. Inspireret af sydtyske traditionel, men nordisk i sin enkelthed.
Farven er uklar orangegylden med stor cremet skumkrone. Duftbilledet er fuld af frugtige noter af banan, melon og citrus takket være den anvendte overgær, der i øvrigt er tappet med, så mundfylden opleves mere cremet.
Smagen er let syrlig, sødmefuld og yderst forfriskende.

 

Bliv den første til at kommentere