Jacobsen – Velvet Ale

Jacobsen - Velvet Ale
Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen2,8
Type: Wheat Ale

Udseende: Jacobsen Velvet Ale er en klar gylden øl med et prægtigt perlende skum. Dette giver alt i alt øllen et elegant udseende og den ser yderst indbydende ud.

Duft: Duften bærer noter af en citrusagtig syrlighed blandet med passionsfrugt og en tydelig vinøs karakter. Blandingen af øl og vin er netop hvad bryggeriet lover i deres beskrivelse, da de sigter mod en øl som kombinerer vinens blødhed og øllens forfriskende karakter.

Smag: Smagen er indledningsvis let sødlig med en anelse syre, men næsten uden bitterhed. Fylden er rund, mild og blød og ligger godt i munden. Eftersmagen er svær at spore, men er kort og frisk. 

Vores mening: Smagen er meget mild med frugtige toner af æbler og et strejf af mango og citrus. Humlingen er næsten ikke til at spore, og smagen er vinøs i retning af en halvtør hvidvin. Hvis man forventer en øl og humlebaseret smag, skal man bestemt ikke vælge denne øl, men den friske og vinøse smag taler alligevel for dens berettigelse i øl-verdenen, dog ikke i den høje ende i forhold til vores mening. Trods dette holder øllen dog hvad den lover i forhold til producentens egen beskrivelse.

Alkohol:5.9%
Cl:75
Set til:45,50 Kr
Land:Danmark
Vurderet:30/01-13
Producentens egen beskrivelse:

Jacobsen Velvet Ale er en innovativ øl, der kombinerer øllens forfriskende karakter med vinens bløde univers. Ambitionen i udviklingen af Velvet Ale har været at skabe en øl, der aromatisk minder om hvidvin og champagne, men som i forhold til smag og forfriskende karakter står rodfæstet i øllets verden. I dette arbejde har det også været en målsætning, at øllet skulle indeholde et minimum af humle, således at det ikke har nogen bitterhed.

Jacobsen Velvet Ale er en klar gylden øl med et prægtigt perlende skum. Duften bærer noter af citrusagtig syrlighed, passionsfrugt og en tydelig vinøs karakter. Smagen er indledningsvis let sødlig med en anelse syre, men næsten uden bitterhed. Fylden er rund, mild og blød. Eftersmagen er kort og frisk. Farven er gylden med hvidt perlende skum.

 

Bliv den første til at kommentere