Kaiserdom Hefe-Weissbier

St. Bernardus Tripel
Bryggeri: Kaiserdom Privatbrauerei4
Genre: 
German Hefeweizen

Udseende: Denne weissbier fra Kaiserdom er, som det må forventes af en weissbier, ufiltreret og har en flot korngul farve med fyldigt skum, som i nogen grad er vedvarende efter ophældning.

Duft: Det umiddelbare indtryk er en livlig sød duft af græs, med tiltrækkende noter af banan og humle. Desuden er der små noter af gær, let nellike og hvede. Alt i alt indeholder duften mange forskellige nuancer og aromaer, og det tegner godt i forhold til øllens videre skæbne.

Smag: Smagen har en moderat sødme og noter af gær, banan og hvede, som er nogle af de smagsnuancer som traditionelt karakteriserer en weissbier. I finalen rundes øllen af i en dejlig krydret smag med et præg af nellike.

Vores mening: Øllen har den markante weissbier-smag i starten, men uden den samme fylde og smag, som man kender det fra nogle af de store klassikere. Den er meget vandet og overkarboneret, men ville helt sikkert være god en varm sommerdag. En billig specialøl uden mange smagsnuancer, hvor prisen desværre afspejler bryggets kvalitet.

Alkohol:4.7%
Cl:50
Set til:17,50 Kr
Land:Tyskland
Vurderet:18/06-13
Producentens egen beskrivelse:

Kraftigt skum. Aroma af banan og hvede. Middel karboneret. Smag af sød hvedemalt, alm. malt og gær. Svagt humlet. En lidt anderledes Weizen – mindre hvede smag, mindre cremet. Som de fleste andre Weizen, befinder der sig et bundfaldet lag af gær sedimenter – det smager anderledes, men gør hverken bryggen bedre eller dårligere.

 

Bliv den første til at kommentere