Kongens Bryghus – Julemumme

Julemumme
Bryggeri: Kongens Bryghus(Carlsberg)10
Type: Traditional Ale

Udseende: Øllen har en dyb rødbrun farve, som står i et klart skær og får en flot flødefarvet skumkrone, når den skænkes op.

Duft: Øllen dufter af julens bagværk, og leder tankerne hen på pebernødder og brunkager. Af andre duftaromaer kan nævnes malt og karamel blandet med en strejf af vanilje, stjerneanis og rosiner.

Smag: Julemumme har en rund sødmefuld smag, og en fylde som ligger godt i munden. Dens rige aromaer af mørke frugter og julebagværk gør, at man med det samme forbinder denne øl med jul.

Vores mening: Denne øl er en rigtig god juleøl med aromaer af jul, pebernødder, samt en god sødme. Udover sødmen er det en tydelig krydret mørk ale, som efter vores mening er den bedste juleøl til dato, da den indeholder alt hvad man forbinder med jul. Vi har derfor valgt at give den 10/10 i forhold til juleøl!

Alkohol:6.6%
Cl:70
Set til:25 Kr
Land:Danmark
Vurderet:05/01-12
Producentens egen beskrivelse:

Her oplever du en velsmagende og stemningsfuld juleøl, brygget efter en 200 år gammel tradition. Mumme er en øltype, der oprindeligt blev brygget i Braunschweig, men som i 1700-tallet blev populær i hele Nordeuropa. Den mørke ale smager og dufter af alle de krydderier og har den sødme, som vi forbinder med julen, f.eks. karamel, kanel, mørke frugter, vanille, stjerneanis og rosiner

 

Bliv den første til at kommentere