Köstritzer Schwarzbier

Köstritzer Schwarzbier
Bryggeri: Köstritzer Schwarzbierbrauerei (Bitburger)5,4
Genre: Schwarzbier

Udseende: Kulsort med café latte farvet skum, der ikke er fyldigt men klistrer sig til glasset. Ligner umiddelbart en stærk stout.

Duft: Kaffenoter og en svag dunst af ristede malt er hvad der først rammer næseborene. Ellers er den forholdsvis neutral.

Smag: En tynd sag der dog smager fortrinligt af kaffe, chokolade og karamel. Den ristede maltsmag er yderst delikat og bringer minder om en fyldig stout. Eftersmagen er bitter fra humlen.

Vores mening: Ganske anbefalelsesværdig Schwarzbier med gode og smagfulde kaffenoter. Den måtte dog gerne have været mere kraftig og fyldigere.

 

Alkohol:4.8%
Cl:50
Set til:14,50 Kr
Land:Tyskland
EAN-nr:8695111862
Vurderet:07/05-14
Producentens egen beskrivelse:

Köstritzer Schwarzbier, Tyskland. Köstritzer Schwarzbier er en berømt ølspecialitet med en århundredgammel tradition. Brugen af specielt forædlet bygmalt giver Köstritzer Schwarzbier dens enestående farve og den særlige aroma. Köstritzer Schwarzbier kendestegnes udover sin lette, sprudlende karakter af en uforligneligt fin maltaroma ved en let humlet bitterhed.

 

1 Kommentar På "Köstritzer Schwarzbier"


Gæst
Per Lindved
29/01/2015

Jeg og min kone er utrolig glad for Kõstritzer Schwarzbier. Den er frisk og let og kan drikkes til frokost eller bare til hygge uden mad til. Desværre er den ikke til at opdrive til fornuftig pris i DK. Den koster bare kr. 5,40 for 1/2 liter i Tyskland.
Det er helt mærkeligt at en så kendt tysk øl ikke kan fås i DK. Jeg har foreslået Superbrugsen at forhandle denne vidunderlige øl i DK.