Krenkerup – Stout

Krenkerup - Stout
Bryggeri: Krenkerup Bryggeri6,8
Genre: Stout

Udseende: Denne øl fra Krenkerup er sort som kul og ikke til at se igennem. Den har en tyk latte-farvet skumkrone, der sætter sig på glaskanten i lang tid efter ophældning.

Duft: Trods den markante farve er duften forholdsvis diskret og ikke overvældende, som man ellers kunne forvente sig af en stout. Duftindtrykket har noter af ristet malt, lakrids og gær.

Smag: Det er en forholdsvis mild stout, både set i forhold til den lave alkoholprocent, men også i forhold til smagen. Den er meget blød og fyldig, og faktisk også sød i eftersmagen, hvor en lettere brændt maltsmag og bitterhed normalt er kendetegnenede for stouts. Der er en smagsnuance af blåbær/frugt, der giver et twist til kaffe- og lakridsnoterne i dette bryg.

Vores mening: Dette er en stout der ikke er for tung i forhold til alkoholprocenten, som samtidig er brygget på rigtige råvarer uden tilsætningsstoffer. Den er måske ikke 100 % typerigtig, men det er faktisk blot en bonus for denne øl, og den har stadig mange stout-kendetegn. Alt i alt en kvalitetsfyldt øl-oplevelse!

køb her

Alkohol:5.3%
Cl:50
Set til:30 Kr
Land:Danmark
Vurderet:08/08-13
Producentens egen beskrivelse:

Krenkerup stout er en meget blød og behagelig øl, med masser af smag og typisk stout karakter. Se blot hvordan det smukke første skum sætter sig, når øllet lige er hældt op. Brygget i overensstemmelse med det bayerische Reinheitsgebot, dvs. vand, malt, humle, gær og intet andet! Brygget på: vand, malt, humle og gær.

 

Bliv den første til at kommentere