Leffe – Blonde

Leffe Blonde

Bryggeri: InBev Belgium7,7
Genre: Belgian Ale

Udseende: Denne belgiske ale har et let filtreret udseende og et gyldent skær. Efter ophældning opstår der et yderst fyldigt og cremet skum, som klæder øllen rigtig godt.

Duft: Denne Leffe Blonde er en meget velduftende øl, hvor duftindtrykket præges af krydrede noter, samt friske duftnuancer af banan og nelliker. Alt i alt en fyldig og frisk duft, som frister til at tage den første tår af øllen.

Smag: Brygget har en sød og blød smag, som efterfølges af humle og en frugtig aroma. I øllens smagsaromaer oplever man både banan, citrus og karamel, ligesom det er tilfældet i duften. Til slut afrundes brygget i en dejlig cremet fornemmelse. Selve øllens sødme og bitterhed spiller godt sammen, og er med til at skabe en fin balance i brygget.  

Vores mening: Den bløde smag med den karakteristiske, omend svage essens af banan, giver øllen en rund fylde, som umiddelbart ville kunne forveksles med en Weissbier. Igen en fremragende belgisk øl, som vi varmt kan anbefale til andre øl interesserede. Øllen ville specielt være god til sommeraftener i hyggeligt selskab. 

Alkohol:6.6%
Cl:75
Set til:46,95 Kr
Land:Belgien
EAN-nr:5707323573444
Vurderet:14/03-12
Producentens egen beskrivelse:

Leffe Blonde er en overgæret korngylden klosterøl med tilknytning til det driftige kloster Abbaye Notre-Dame de Leffe i Belgien. En del indtægterne fra salget af øllet går til munkenes arbejde og drift af klosteret. Øllet er brygget på gyldne malte og tilsat den fineste aromahumle. Leffe Blonde har en fyldig, frugtig sødme med en kortvarig underspillet bitterhed, der giver øllet en rund harmonisk fylde

 

Bliv den første til at kommentere