Leffe – Brune

Leffe Brune
Bryggeri: InBev Belgium7,2
Genre: Abbey Dubbel

Udseende: Denne Leffe er en meget mørk øl, som har et flot brunligt genskær i lyset. Når øllen hældes op skabes et tykt og cremet mørkehvidt skum, som er yderst vedholdende i længden.

Duft: Det dominerende duftindtryk indeholder noter af citrus og små noter af gær. Dog har den ellers ikke andre nævneværdige duftaromaer, og man bliver derfor nødt til at smage på øllen for at opnå det fulde billede. 

Smag: Det umiddelbare smagsindtryk er en yderst sød med smag, som faktisk minder meget om en mørk Weissbier. Øllen er tyk og fyldig i smagen, og ligger rigtig godt i munden med sin gode mundfylde. Udover den søde smag har øllen en masse søde frugtrige aromaer ligesom en traditionel  weissbier. 

Vores mening: Vi har, ifølge os, at gøre med en meget interessant øl med en sødlig smag og en smule bitterhed i eftersmagen, som får den til at fremstå velafbalanceret. Rent smagsmæssigt minder i høj grad om en Weissbier, hvilket ikke helt stemmer overens med genren. Det er dog i dette tilfælde ikke et minus, da smagsnuancerne er rigtig gode. Eksempelvis indeholder øllen en perfekt mængde af citrus.

Alkohol:6.5%
Cl:75
Set til:46,95 Kr
Land:Belgien
EAN-nr:5707323573437
Vurderet:18/01-12
Producentens egen beskrivelse:

Leffe Brune er en kastanjebrun klosterøl. Den har siden 1952 været brygget med tilladelse fra klosteret Abbaye Notre-Dame de Leffe i Dinant, der den dag i dag modtager en del af indtægterne fra salget. Øllet er brygget på en robust blanding af både lyse og mørke malte, og er tilsat ædle humlesorter. Leffe Brune har en fyldig karamelsødme med en meget mild bitterhed. Duften er rig på frugtige vinøse toner.

 

Bliv den første til at kommentere