Lottrup – US Dark Ale

Lottrup - US Dark Ale
Bryggeri: Royal Unibrew A/S5,7
Genre:
Brown Ale

Udseende: Denne mørke ale fra bryggeriet Lottrup har en meget mørkegylden farve, med et rødligt skær. Det er en meget flot øl, som komplementeres af en imponerende og vedvarende lysebrun skumkrone.

Duft: Man kan klart fornemme en krydret duft, som med det samme leder tankerne hen på en mørk øl. Den har en dejlig kraftig duft, hvor man blandt andet kan nævne noter af mørkristet malt, gær og en nuance af lakrids. Samlet set skaber udseende og duften høje forventninger til smagen.

Smag: Første smagsindtryk er humlen, som er kraftigere i forhold til hvad man kunne forvente af en mørk ale. Humlen er frisk og giver en tilpas bitterhed. Det giver øllen en god fylde, samtidig med at den afsluttes i en sødme, som sandsynligvis skyldes muscovado sukker. Mængden af kuldioxid er velafbalanceret og øllen har generelt en god fylde og tyngde, med en blid sødme, som indtræder i eftersmagen. Det er også en eftersmag som hænger i munden i lang tid.

Vores mening: Lottrup US Dark Ale rammer helt rigtigt i forhold til at være en mørk ale til de mørke vinteraftener. Den har et rigtig lækkert udseende og fremstår som en flot øl med et dejlig cremet skum.
Smagen er tilpas frisk og fyldig, og den har noget at byde på, hvilket ikke altid er tilfældet med så billige øl. Med en overraskende god fylde og tyngde er denne ale derfor et rigtig godt køb taget prisen i betragtning.

Alkohol:6%
Cl:50
Set til:12 kr.
Land:Danmark
EAN-nr:5741000145531
Vurderet:14/4-16
Producentens egen beskrivelse:

8 malte, 4 amerikanske humler og havre. Smagssat med lakrids og rundet med muscovado sukker.
Nu kommer den mørke tid. Maden og øllet skal kunne noget andet. Mere smag og mere styrke til at varme indefra. Vi har brygget en næsten sort ale til dig, kun med et lille rødligt 'glimt'. Hyggeligt. Nyd den fyldige bløde krop og det rigelige beige skum. Duft til de fineste humler, der sikrer dig præcis den bitterhed, vi øldrikkere elsker. Og tænk på hvor heldig du er, at bo her højt mod nord, hvor den mørke tid varer helt fra oktober til marts. Og glæd dig så til at se, hvad vores brygmester finder på, når vi skal fejre foråret.

 

About Christian Ullegård

Bruuns Alle 2 5700 Svendborg Email: christian@xn--l-klubben-k8a.dk Kode: Cpr2003941895 Link til mail: https://server2648.serverpark.dk:81/roundcubemail/index.php