Mack Haakon

mack-haakon
Bryggeri: Mack Bryggeri (verdens nordligste bryggeri)2,2
Genre: Amber Lager/Vienna

Udseende: Denne norske øl, som er blevet kåret til Norges bedste øl, har en flot kobberfarve, som er lidt mørk øl af en pilsner at være. Dertil hører en lys skumkrone, som er hurtig aftagende efter ophældning, hvilket passer meget godt til pilsnergenren.

Duft: Vi har at gøre med øl, som har en duft af let ristet bygmalt, samt en svag humle. Derudover er der ellers ikke de store indtryk i duften, hvilket ikke er med til at give de store forventninger til smagen.

Smag: Umiddelbart har denne øl en god pilsnersmag, som bærer præg af en let ristet bygmalt, som også var at fornemme i duften. Smager leder også tankerne hen imod øllebrød, da den har en smule mørkere smag end eksempelvis en standard pilsner. Dog er den stadigvæk let i smagen.

Vores mening: Øllen Mack Haakon fra bryggeriet af samme navn er en let pilsner, som er god til sommervarmen. Det er en fin pilsner, der er nem at drikke, men den skuffer til gengæld i smagen, da den er fattig på smagsnuancer. Prisen er også utrolig høj taget i betragtning at der er tale om en så enkel øl, men her skal man lige holde sig for øje, at den er købt i Norge. Alt i alt er det lidt en skuffende øl, og som det blev sagt under bedømmelsen: “Hvis denne øl er Norges bedste øl, siger det nok mere om Norges (manglende) ølkultur end det gør om øllen.”

Alkohol:4.5%
Cl:33
Set til:25 Kr
Land:Norge
EAN-nr:7037120014153
Vurderet:30/07-14
Producentens egen beskrivelse:

Mack Haakon er en øl med en fyldig smag af pilsner. Øllen er flere gange kåret som Norges bedste øl.

 

Bliv den første til at kommentere