Midtfyns – Barley Wine

MIdtfyns - Barley Wine
Bryggeri: Midtfyns Bryghus8,8
Genre: Barley Wine

Udseende: Denne barley wine fra Midfyns Bryghus har en mørkegylden karamel farve. Til øllen lægger sig et blødt hvidt skum, som falder hurtigt og ligger en lille hinde over øllen.

Duft: Det overordnede duftindtryk kan karakteriseres som meget sødt, men også med et frugtagtigt præg og en mild humlenote. Den meget søde duft giver øllen et vinøst og fyldigt udtryk, som man kender fra andre barley wines. 

Smag: Smagen er varm, fyldig og mild på samme tid, hvilket giver en god fornemmelse i munden. Med en god maltet smag giver denne øl varme til både krop og sjæl. Udover malten er der en vis aroma af tørret frugt og æbler, som ender ud i en finish, som er i fin harmoni med smagen, og kun let humlet.

Vores mening: Det er en god kraftig øl med fin balance mellem varme og fyldighed. Varmen skyldes den svimlende alkoholprocent på 10%, men her brillierer øllen ved på ingen måde at virke sprittet, men fuld af forskellige smagsindtryk. Den passer godt til milde og cremede oste, men også til ”fed” mad som ”Osso Buco”, kalvekæber eller svineskank. Det er helt sikkert en øl der vil vinde en del ved lagring i flere år! Igen beviser Midtfyns Bryghus at de mestrer øllets håndværk, også hvad angår barley wines.

køb her

Alkohol:10%
Cl:50
Set til:45 Kr
Land:Danmark
Vurderet:11/04-13
Producentens egen beskrivelse:

Øltypen Barley Wine er ganske speciel, da dens historie går helt tilbage til Napoleonskrigene, hvor englænderne ikke fandt det patriotisk at drikke franske vine. Dette øl er kendetegnet ved sin høje alkoholstyrke og bitterhed der bliver komplimenteret af smagsnoter fra karamel, tørrede frugter og egetræ.

 

Bliv den første til at kommentere