Midtfyns – Rough Snuff II

Midtfyns - Rough Snuff II
Bryggeri: Midtfyns Bryghus9
Genre: Belgian Strong Ale

Udseende: Midtfyns Bryghus leverer her en øl med et gyldent brunt skum som er forholdsvis vedvarende og klæber pænt til glassets sider. Øllen har et rødligt/brunt skær, og er faktisk så mørk, at man næsten ikke kan se igennem den.

Duft: Det første umiddelbare duftindtryk er en sødlig duft af lakrids, som gør øllen yderst interessant. Herefter følger forskellige spændende noter af både chokolade, samt andre frugtige noter, som man også ser det i andre trappistøl. De mange duftindtryk giver lyst til at smage på øllen, for at se om smagen kan leve op til duften.

Smag: En stærk øl! Det er umiddelbart hvad man lige tænker om øllen, når man smager på brygget med en alkoholprocent på 9,5%. Det er dog også en frisk og krydret smag, som hjælper med at skjule smagen af alkohol, så man kun oplever alkoholen i form af varmen i kroppen. Som bryggeriet også selv skriver, er det en tung fisker øl, som har noter af blandt andet lakrids og snus. Til sidst er der også en eller anden udefinerbar smag, som kunne skyldes blæretangen som er blevet tilføjet brygget.

Vores mening: Alt i alt har vi at gøre med en rigtig speciel mørk og krydret øl, som har mange interessante noter af malte og humle. Især snusen og blæretangen, som er blevet tilføjet i bryggeprocessen, er med til at gøre den unik. Derfor giver vi den også en karakter som afspejler denne unikhed, nemlig 9/10.
køb her

Alkohol:9.5%
Cl:50
Set til:46 Kr
Land:Danmark
Vurderet:08/03-12
Producentens egen beskrivelse:

”Rough Snuff” er en Mørk Stærk Belgisk Ale tilsat krydderier som vil fryde enhver gammel fiskeskipper. Både kandis og rosinsirup er med til at give øllen sin fylde og styrke. Og for at kunne modstå selv den værste kuling, er der tilsat både blæretang og snus, der begge styrker blodomløbet. En rigtig svedig sag der bør være en del af provianten når man står til søs. Øllen er en videreudvikling af den opskrift som håndbrygger Erik Nielsen fik kåret som ”Sydfyns bedste håndbryggede påskebryg”. Det første bryg af Fishermann’s ale blev forbudt af de danske fødevaremyndigheder fordi der var brugt snus i øllen. På årets festival er det muligt at smage version 2, hvor snus er ersattet med bl.a. lakrids. Ver. 1 kåret som Årets Ølnyhed 2010 af Danske Ølentusiaster.