Midtfyns – Chili Klaus Chili Liquorice

Midtfyns - Chili klaus
Bryggeri: Midtfyns Bryghus3,8
Genre: Spice/Herb/Vegetable

Udseende: Et meget mørkt bryg med et brunligt skær. Den har en brunlig skumkrone som er hurtig aftagende, dog har skumkronen en god densitet, der hænger godt i glasset.

Duft: Kraftig duft hvor man kan fornemme de ristede malte. Desuden sniger der sig også et hint af lakrids op i næseborene.

Smag: Chilien er hurtig at fornemme i smagen, og der kommer hurtig en dejlig varme i halsen. I forhold til “originalen”(chili Klaus Ghost) er vindstyrken nogenlunde den samme, dog er finishen lidt stærkere. Brygget er også mørkere, da det er en stout. Dette kommer også til udtryk i smagen, i forhold til “originalen”, bliver den mere fyldig og stærkere. Ellers har den mange af de samme smagsaromaer, som tilhængeren. Selve lakridsen forholder sig i baggrunden, og kommer aldrig rigtig til sin ret.

Vores mening: De ristede malte gør, at øllen bliver lidt tungere i forhold til “Chili Klaus Ghost”. Om det er negativt eller positivt, er op til den enkelte at bestemme. Faktum er stadig at selve chili smagen overskygger det meste ved dette bryg. Det skal siges, at øllen er rigtig spændende og helt klart vær at smage. Et meget specielt bryg, der har sin hel egen karisma.

Alkohol:9.5%
Cl:50
Set til:46 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708349000716
Vurderet:18/03-15
Producentens egen beskrivelse:

Har man sagt Scotch Bonnet har man også sagt Caribien. Masser af aroma af frugt, kaffe og chokolade kombineret med en solid styrke gør, at den er velegnet i mange retter og selvfølgelig også i øl. Scotch Bonnet har en sødere og mere kompleks smag end dens fætter Habanero og er du på besøg i Caribien og beder om stærk mad, kan du være sikker på, at det er Scotch Bonnet der giver varmen, Chocolate Scotch Bonnet er en chokoladefarvet variant – med en vindstyrke på 9 (300.000 SHU) – som giver lakridsen et voksent modspil. Spiser du en frisk Chocolate Scotch Bonnet chili, er det en god idé at have en sofa i nærheden – den er rar at ligge på bagefter.

 

Bliv den første til at kommentere