Midtfyns – Chili Tripel

Midtfyns - Chili Tripel
Bryggeri: Midtfyns Bryghus9
Genre: Spice/Herb/Vegetable

Udseende: Én ting springer i øjnene ved ophældning, for skum er der nok af! Det har en fin struktur og en cremefarvet tone. Skummet holder godt, dog uden at det er irriterende længe. Farven er uklar og gylden som en god Classic, dog unden nogen tydelige kulsyrebobler.

Duft: Duften af denne chiliøl er frisk humlet og dufter mere eller mindre bare af øl. Duften er forholdsvis kraftig og med let krydrede toner, som sandsynligvis stammer fra chilien i øllen.

Smag: Øllen har en fyldig, rund og meget maltet smag. Og så kommer der lige et stik i halsen fra chilien, og umiddelbart herefter er der en diskret stærkhed i store dele af munden. Chili-delen i smagen er et ualmindeligt sjovt pift, som bliver siddende tilbage i munden relativt længe. Det skal understreges, at styrken (9,2 %) er stærkere end chilien.

Vores mening: Efter vores mening er der tale om en fremragende stærk chiliøl, der hverken er for kraftig eller for mild. Man kan sagtens mærke chilien, da eftersmagen kradser godt i halsen og derfor mener vi, at det er helt fortjent at den vinder årets ølnyhed 2009. Derudover vil som beskrevet være ganske fin til kolde retter og tapas.


køb her

Alkohol:9.2%
Cl:50
Set til:45 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708349000259
Vurderet:19/10-11
Producentens egen beskrivelse:

En belgisk inspireret øl hvor bryggeren har haft frie hænder til at pirre smagsløgene. En øl af de frække og hotte hvor blandingen af chili og belgisk gær får frit løb. Samtidig er maltfylden og den milde humle med til at afrunde smagsbilledet og give en unik smagsoplevelse.

Midtfyns Chili Tripel er særdeles velegnet til kolde retter og skaldyr og kan betegnes som en rigtig tapasøl.

 

Bliv den første til at kommentere