Midtfyns – Imperial Stout

Midtfyns - Imperial Stout
Bryggeri: Midtfyns Bryghus9,1
Genre: Imperial Stout

Udseende: Denne imperial Stout fra Midtfyns Brughus er en flot øl som, med sin kulsorte kulør og cremefarvede skum, venter på at skulle nydes ved en temperatur på ca. 8 grader.

Duft: Med det kulsorte udseende forventes det også af duften er herefter, og her skuffer øllen ikke. Duften er præget af hårdtristet malt, kaffe og lakrids – nogle af de aromaer som normalt også kendetegner en stout.

Smag: Smagen runder klart det skarpe hjørne, og spiller på flere velafstemte tangenter. Det er en øl som er fyldt med gode smage af kaffe og lakrids, samt en blid maltning afstemt med en fin humling. En fin og fyldig tør eftersmag som hænger ved, og sætter øllet i relief, som værende en god og behagelig sværvægter i Stout-klassen.

Vores mening: Midtfyns Bryghus har dælme forstået budskabet med hensyn til typerigtigheden. Denne imperial stout, er bestemt både typerigtig, men også helt særegen. Den er sin egen herre! Den er uden tvivl blandt de bedste stouts vi har fået og vi kvitterer dermed med en karakter som ligger helt i toppen af skalaen.

køb her

Alkohol:9.5%
Cl:50
Set til:50 Kr
Land:Danmark
Vurderet:19/10-11
Producentens egen beskrivelse:

Imperial Stout er en kraftig og fyldig øl, brygget på flere ristede malttyper, og lagret med egetræ for at runde smagen af og give øllet noget mere krop. Imperial Stout har en blød kulsyre, der giver et flot cremefarvet skum og øllets fylde et balanceret modspil. Du vil kunne smage noter af kaffe, bitter chokolade, eg og vanilje. Server Imperial Stout til vildt, stærk ost eller chokoladedesserter.

 

Bliv den første til at kommentere