Midtfyns – Jule Stout

Midtfyns - Jule Stout
Bryggeri: Midtfyns Bryghus7,8
Genre: Stout

Udseende: Farven på denne jule øl er sort, som man også ville kunne forvente sig af en stout. Skummet er nougatfarvet, og det er både højt, tæt og vedvarende i længden efter ophældning.

Duft: Denne øl juleøl fra Midtfyns Bryghus har en duft, som er er præget af ristet malt, anis og fennikel, som leder tankerne hen imod jul.

Smag: Smagen har en let sødme, noter af ristet malt, lakrids, meget let anis, sød kaffe og en let bitterhed. Der er en god balance i brygget og krydderierne er behageligt afdæmpet – ja, den er god, rund, ukompliceret og let at drikke! De krydrede noter understrager også at der netop er tale om en juleøl.

Vores mening: Vi har efter vores mening at gøre med en god stout der domineres af stjerneanis og fennikelfrø. Det er en dejlig kraftig og fyldig øl der samtidig er krydret i eftersmagen af både lakrids og kaffe! Den vil især være velegnet til diverse desserter og til den fede julemad.

køb her

Alkohol:7.6%
Cl:50
Set til:45 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708349000174
Vurderet:19/10-11
Producentens egen beskrivelse:

Midtfyns Bryghus Jule Stout er bryggeriets bud på en Stout krydret med stjerneanis og fennikel, brygget til at smage af julens glæder og krydderier. Den næsten helt sorte stout afgiver en fantastisk duft af kaffe og chokolade, der sammen med lakridsnoter fra stjerneanisen, går igen i smagen. Øllens dæmpede kulsyre afgiver et flot cremefarvet skum, og giver den behageligt krydrede sorte øl et lækkert cremet præg og en behagelig mundfylde. Midtfyns Bryghus Jule Stout er lavet med vægt på at skabe en juleøl med masser af fylde, hvor de ristede malte, der kendetegner Stout, får lov til at spille op mod en afstemt sødme og de mange indtryk krydderierne efterlader. Server Midtfyns Bryghus Jule Stout til juleanden, og smag, hvor godt sødmen, krydderierne og de brændte noter går i spænd med det fede andekød. Eller sæt en stærk ost på bordet, og lad den matche i styrke af Jule Stout. Jule Stout er også perfekt som dessertøl, og som supplement til konfekt eller chokolade, eller hvorfor ikke lade Jule Stout udgøre en dessert i sig selv, det er næsten den bedste julegave du kan skænke dig selv.

 

Bliv den første til at kommentere