Midtfyns – Stout

Midtfyns - Stout
Bryggeri: Midtfyns Bryghus8,7
Genre: Stout

Udseende: Denne øl er sort. Alvorlig sort! Intet lys kan trænge igennem dens mørke aura. Denne øl har et meget brunt skum, som er fyldigt og har en fin struktur. Skummets konsistens minder mest af alt om flødeskum der lige har ligget i kakaoen eller den irske kaffe. Skummet holder sig pænt og godt.

Duft: Når man dufter til øllen stiger mørkheden selv til vejrs, så selv slidte næser får en oplevelse. Kaffe, lakrids og chokolade af den mørke slags er blandt de mange duftindtryk, som kendetegner denne øl.

Smag: Ser man samlet på øllen, hænger duft og smag rigtigt godt sammen. Udover at smagen bakker op om duftindtrykket, tilføjes i smagen også noget røget. Smagen er knap så fyldig som vi havde forventet og den forsvinder relativt hurtigt. Til gengæld hænger røgsmagen tilbage i længere tid.

Vores mening: Denne stout er efter vores mening en glimrende øl, der både er sød på grund af blandt andet chokolademalt og ristet byg. Den raffineret smag af kaffe, lakrids og tørrede frugter bidrager til en nogenlunde fyldig stout, som vil være yderst velegnet til blandt andet desserter, ost og en krydret spegepølse!

køb her

Alkohol:7.2%
Cl:50
Set til:45 Kr
Land:Danmark
Vurderet:19/10-11
Producentens egen beskrivelse:

En stout med en karakteristisk mærk, næsten sort farve samt en flot cremefarvet skum. Dette øl har en kraftig fylde samt en anelse sødme i smagen, som er domineret af kaffe-, lakrids- og tørrede frugtnoter. Øllet er brygget på Chocolate malt, ristet byg, bygmalt, rugmalt og ristet Crystal malt.

 

Bliv den første til at kommentere