Midtfyns – X Porter

Midtfyns - X Porter
Bryggeri: Midtfyns Bryggeri8,5
Genre: Imperial/Strong Porter

Udseende: Dette er en kulsort øl, som er fuldstændig umulig at se igennem. Det hvide skum har en cremet og mokka-agtig konsistens, men ikke særlig stort. Til gengæld bliver det hængende i glaskanten i lang tid efter ophældning.

Duft: Når man snakker porter, snakker man ristet eller brændt malt. Det afspejler denne øl da også, da den har en tydelig kraftig og let sprittet duft af ristet malt. Udover malten kan man fornemmen humle og enkelte lakridsnoter, hvilket gør den meget pikant i duften.

Smag: Smagen er meget kraftig, og det er en lidt tung porter. Kaffe, chokolade, og engelsk lakrids spiller op og giver smag til brygget. Afslutningsvis giver humlen en dejlig fyldig afslutning. Der er dog også lidt røgsmag i den, men den overspiller bestemt ikke sin rolle.

Vores mening: X porter er tung, kraftig og varm i smagen på grund af den høje alkoholprocent. Der er mange smagsindtryk hvilket er positivt og også eftersmagen synes pikant med let røgsmag og noter af ristet malt. Øllen skal nydes og udforskes til en god dessert.

Alkohol:8%
Cl:50
Set til:45 Kr
Land:Danmark
Vurderet:16/10-13
Producentens egen beskrivelse:

Midtfyns Bryghus og Brouwerij De Molen fra Holland delte en stand på Ølfestivalen i Valby i 2010. Dette resulterede i et samarbejdsbryg mellem de to bryggerier. Resultatet er en spændende øl som indeholder en blanding af de to bryggeres erfaring og kreativitet. Denne X-Porter er kulsort med kastanjefarvet skum. Duften er præget af ristet malt, lakrids og let røg. Smagen har en let sødme og noter af lakrids, karamel samt en sødlig og bitter finale.

 

Bliv den første til at kommentere