Mikkeler – Santa’s Little Helper (2011)

Santa's Little Helper (2011)
Bryggeri: Mikkeller8
Genre:
Belgian Strong Ale

Udseende: Denne øl fra det danske mikrobryggeri Mikkeller er et meget mørkt bekendtskab, som har et tykt og cremet skum, som også er meget vedvarende i længden. Farven kombineret med det cremede skum gør øllen en fornøjelse for øjet, da øllen ser indbydende og velsmagende ud.

Duft: Santa’s Little Helper har en overgæret duft med noter af forskellige krydderier, som også er at forvente, da der jo er tale om en juleøl. Disse krydderier som kan fornemmes i duften er blandt andet nelliker, kanel og appelsin, hvilket jo er noget af det man forbinder med jul.

Smag: Smagen af denne belgiske ale domineres af en smag af mørk og sød sirup, som giver øllen en behagelig sødme. Derudover har den en let krydret smag – en rigtig juleøl – med noter af sød appelsinskal, korianderfrø, kanel og kakao. Det er værd at notere sig at øllen har en alkoholprocent på intet mindre end 10,9%, men til trods for dette bliver den aldrig sprittet. I stedet giver den en fantastisk varme, som spreder sig i hele kroppen!

Vores mening: Efter vores mening er det en fin overgæret og krydret øl, som ligger højt på skalaen. Dette års udgave er kendetegnet ved en mindre sødme end 2007-versionen, samt et friskt humlebid, som er baseret på sødme fra koriander, og appelsinskal samlet i en stor fed flaske. Nyd den nu eller behold den i kælderen i mange år fremover. God til fede juleretter som f.eks. risengrød.
køb her

Alkohol:10.9%
Cl:75
Set til:99 Kr
Land:Danmark
Vurderet:15/11-11
Producentens egen beskrivelse:

Mikkeler i København, juleøl startede som hobby – nu internationalt kendt, stærk belgisk ale. Brygget på malt, flækket hvede, mørk candy sirup. Santa’s Little Helper er Mikkellers juleøl. Hvert år vender den tilbage, men selv om julen er traditionernes og gentagelsernes fest, så er Santa’s Little Helper ikke den samme to år i træk. Mikkel mener at man altid kan optimere lidt på en opskrift, og det er lige nøjagtigt hvad han gør med denne belgisk inspirerede øl. Siden 2006 er opskriften til Santa’s Little Helper blevet justeret og forbedret. I denne 2010 version er noget nær sublim.

 

Bliv den første til at kommentere