Ø-Bryg – Amerikansk Pale Ale

Ø-Bryg = Pale Ale
Bryggeri: Ø-Bryg5,5
Genre: 
Amerikansk Pale Ale

Udseende: Når man ser denne øl fra Ø-bryg er man ikke i tvivl om, at der rent farvemæssigt er tale om en Pale Ale. Med en ravgylden farve og et filtreret udseende er der tale om en yderst nydelig øl. Dertil kan man tilføje en flot skumkrone, som varer ved efter ophældning.

Duft: Som man kender det fra andre Pale Ales, har øllen en frisk duft, som stammer fra humlen, hvor der er benyttet både Cascade og Amarillo-humle. Det er således humlen som er altoverskyggende i duften, men der kan dog anes svage gær- og frugtnoter.

Smag: Øllen er, som forventet, en bitter affære. Dette er dog ment på den positive måde, hvor bl.a. Cascade humlen træder i karakter. Eftersmagen bevarer denne bitterhed, men tilfører ikke noget nyt til øllen, hvorfor der ikke opstår en dynamik i smagsnuancerne.

Vores mening: Efter vores mening er den amerikanske Pale Ale fra Ø-bryg et fint bryg, som i den grad lever op til genren. Den har en tilpas bitterhed, og formår stadig at fremstå frisk i udtrykket. På den anden side mangler den lidt kuldioxid, hvilket kunne have tilført den et ekstra pift. Derudover savner vi også noget spil i smagen, da selve smagsudtrykket kan komme til at fremstå ensformigt. Ud fra dette giver vi den en karakter på middel. Leder man efter en bitter øl vil vi også kunne anbefale Ø-brygs Sea ESB.

Alkohol:5.2%
Cl:33
Set til:50 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708636500547
Vurderet:13/01-16
Producentens egen beskrivelse:

En god og velafbalanceret øl der kan nydes af de fleste. Brygget af let ristet malt, som bidrager med maltfylde og noter af karamel. Humlearomaerne er citrusagtige og stammer fra de populære amerikanske humletyper ”Cascade” og ”Amarillo”. En perfekt øl til frokost. Egner sig specielt godt til røget laks, sild, burger, karrysuppe eller cremede og fede oste.

 

Bliv den første til at kommentere