Ø-Bryg – Brown Ale

Ø-Bryg = Brown Ale
Bryggeri: Ø-Bryg6
Genre: Brown Ale

Udseende: Som man kender det fra en brown ale, så har brygget en mørk farve, som ikke umiddelbart er til at se igennem. Udseendet minder faktisk lidt om kakao eller en café latte, rent farve- og konsistensmæssigt. Det er en ufiltreret øl, som har en flot mørk skumkrone, som er nogenlunde vedvarende i længden.

Duft: Denne brown ale har en rigtig god duft, som bærer præg af en velafbalanceret sødme, hvor kandissen træder i kraft. Derudover har en mørk duft med noter af ristet malt. Den går dog ikke hen og bliver tung i duften, men bevarer en lethed i duftindtrykket.

Smag: Det første indtryk er en tydelig smag af humle, som giver øllen en mild syrlighed. Sødmen fra kandissen kan kun i mindre grad anes i smagen, da øllen efter humlen meget hurtigt går over i en bitter eftersmag, som kommer til at overskygge andre smagsnuancer – en eftersmag, som bliver hængende i munden i lang tid. Dog har den gode noter af ristede malte og chokolade.

Vores mening: Efter vores mening mangler denne brown ale en sødme, som skulle være med til at balancere bitterheden, da denne kommer til at virke for dominerende i forhold til genren. Humlen giver en friskhed i starten, men eftersmagen ødelægger desværre lidt dette smagsindtryk, hvilket er ærgerligt, da øllen havde meget at byde på i både udseende og duft. Dog er blandt andet smagen af chokolade og malt med til at give et positivt indtryk af denne øl.

Alkohol:5.9%
Cl:33
Set til:50 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708636220315
Vurderet:13/01-16
Producentens egen beskrivelse:

Brown Ale er en engelsk Brown Ale type, brygget af både letristet og hårdtristet malt, som tilsammen med kandis og rosinsirup giver en fyldig og velafbalanceret øl, der efterlader en god og lang eftersmag af både tørret frugt og chokolade. Der er anvendt en engelsk Fuggle humle som er en mild og letkrydret humle med noter af træ og blomster.
”Brown Ale” egner sig godt til braiserede retter eller ost.
Prøv den evt. til blåskimmel ost, sammen med en syltet pære.

 

Bliv den første til at kommentere