Ø-Bryg – Dampskibsøl

Ø-Bryg = Dampskibsøl
Bryggeri: Ø-Bryg7,5
Genre: 
Amerikansk Steam Beer

Udseende: Farven på denne Steam Beer har et orange skær, og er lidt i stil med en classic rent farvemæssigt. Til forskel fra en classic er den ufiltreret og har en fin hvid skumkrone, som hænger ved – om end i mindre grad – efter ophældning.

Duft: Øllen har både en frisk og sød duft, når man første gang dufter til den. Dette indtryk komplementeres af frugtige nuancer, hvor der bl.a. kan fornemmes melon. Kombinationen af disse friske nuancer giver et duftindtryk, som ikke minder og hverken er en pilsner eller en ale, men som er karakteristisk for en Steam Beer.

Smag: Friskheden fra duften spiller også ind i smagen med sine frugtnoter. Her er der en tydelig smag af melon og grønne druer, som producenten også selv nævner. Øllen fremstår yderst velafbalanceret i forhold til bitterheden, sødmen og friskheden fra frugterne, samt en tilpas mængde kuldioxid.

Vores mening: Dette er et eksempel på en yderst velafstemt øl, som virkelig formår at få de forskellige smagsnuancer til at træde i kraft – specielt humlen, og sødmen fra frugten. Efter vores mening har mange af øllene fra Ø-bryg nogenlunde den samme fyldighed. I andre tilfælde giver det en manglende fyldighed, men i dette tilfælde er fyldigheden perfekt afstemt, da dette er en frisk og let øl at drikke. Det er derfor en øl, som vi helt klart kan anbefale på en varm sommerdag på terrassen.

Alkohol:5.5%
Cl:33
Set til:50 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708636220407
Vurderet:26/01-16
Producentens egen beskrivelse:

En frisk og frugtagtig øl, der kan nydes af de fleste. Øltypen er ”Amerikansk Steam Beer”. Det vil sige øllen er brygget på en undergær, men gæret som en øl på overgær ved højere temperatur. En øl der forener det friske fra en pilsner, med det fyldige fra en ale. Der er udelukkende anvendt den newzealandske humle ”Nelson Sauvin”. En frugtagtig humle, som dufter skønt af melon, fersken og druer. Egner sig godt til skaldyr, fiskeretter, rimmet torsk, fjerkræ, pastaretter med fløde eller rygeost. Velegnet som aperitif eller terrasse øl om sommeren.

 

Bliv den første til at kommentere