Ø-Bryg – Humlecider

Ø-Bryg = Humlecider
Bryggeri: Ø-Bryg00
Genre: 
Humlecider

Udseende: Denne spændende humlecider leder med det samme tankerne hen på en cider. Dog ligner den tilnærmelsesvis en Weissbier rent farvemæssigt, og fordi den er ufiltreret. Den kunne også godt ligne en friskpresset æblemost og har derfor har den ikke nogen nævneværdig skumkrone.

Duft: Denne humlecider dufter af en friskpresset og ufiltreret æblemost, med en sødme og frugtige dufte, som bringer minderne om den danske sensommer frem. Dog er det svært at fornemme øl-komponenterne i cideren, da duften af æble er det primære duftindtryk.

Smag: Humlecideren smager først som en æblemost, men hvor øllen tilføjer et lidt udefinerbart tvist. Den har en dejlig sødme fra friske og sprøde æbler, hvilket giver en autentisk oplevelse, i forhold til eksempelvis Somersby’s æblecider. Selve øl delen, altså humlen og gæren, fremstår ikke så tydelig i forhold til ciderdelen, men man kan dog fornemme humlen.

Vores mening: Navnet humlecider skaber nogle forventninger hos os, hvilket først skulle afstemmes i forhold til realiteten. Det er vigtigt at være opmærksom på, at man hverken får en klassisk øl eller en klassisk cider, men en blanding. Vi er derfor delte i vores mening, da nogle synes, at den bliver et mismatch mellem øl og cider. Andre synes, at den er en autentisk cider, hvor øllen tilføjer noget positivt til cideren. Vi vælger derfor ikke at bedømme denne øl/cider, da det ikke er noget vi har erfaring med. Den ville som en øl ikke opnå en høj karakter, men som cider er den fantastisk forfriskende. Alt i alt en humlecider, som skal opleves, da den, som producenten skriver, får tilføjet en helt ny dimension.

Alkohol:5.9%
Cl:33
Set til:50
Land:Danmark
EAN-nr:5712905000010
Vurderet:13/01-16
Producentens egen beskrivelse:

En frisk cider brygget med elementer fra øl. Både humle og ølgær er med til at give denne cider en helt ny dimension. En frisk cider med let krydrede citrusnoter fra humlen. Humlecideren er resultatet af et sydfynsk samarbejde mellem en brygger, en kok og en frugtavler.

 

Bliv den første til at kommentere