Ø-Bryg – Juløbryg

Ø-Bryg = Juløbryg
Bryggeri: Ø-Bryg5,7
Genre: 
Julebryg

Udseende: Dette julebryg har en flot brun farve med røde nuancer, når den holdes op mod lyset. Derudover er det en ufiltreret øl, som har et rigtig flot kaffe- og beigefarvet skum, som varer ved i længden. Der er altså tale om et rigtig flot udseende.

Duft: Det første som falder en ind, når man dufter til øllen, er humle, hvilket giver øllen en friskhed. Efter dette første indtryk kan man også fornemme forskellige julekrydderier, bl.a. kardemomme samt noter af appelsin. Dette er også med til at give duften en sødme og en dejlig kraftig duft.

Smag: Igen i smagen er de første smagsnuancer som rammer tungen en tydelig smag af humle. Øllen varmer godt i halsen, og har en dejlig sødme og julesmag, med noter af julekrydderier, kardemomme og pebernødder, hvor man rigtig kommer i julestemning. Den har dog ikke samme fylde, som man ellers tit ser i julebryg.

Vores mening: Efter både at have set og duftet til øllen var vores forventninger høje, efter at få julen at smage. Den indfrier ikke helt forventningerne, men dog skal det siges, at denne øl bringer rigtig mange krydderier i spil, hvor hver tår giver et større smagsindtryk. Efter vores mening mangler denne øl dog fylde og tyngde, som er noget af det som vi forbinder med juleøl. Bortset fra det er det en øl, som med sine smage vil passe ind på julebordet som komplement til julens retter.

Alkohol:5.9%
Cl:33
Set til:50 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708636219821
Vurderet:13/01-16
Producentens egen beskrivelse:

”Juløbryg” er inspireret af den belgiske øltype dubbel. Den har en god maltfylde med en dejlig sødme, og noter af nødder, chokolade og karamel fra den ristede malt. Sammen med julekrydderierne og den blide Sazz humle bliver julehumøret højt. ”Juløbryg” er en af de julegaver der gerne må åbnes før juleaften.

 

Bliv den første til at kommentere