Ø-Bryg – Sea ESB

Ø-Bryg = SEA ESE
Bryggeri: Austmann bryggeri & Ø-Bryg6,9
Genre: 
Extra Special Bitter

Udseende: Denne bitter har en mørk gylden farve med et rødligt skær, som er grænsende til en ravfarve. Det er en filtreret øl med en rigtig fin skumkrone, som er vedvarende i længden. Derudover er det også værd at nævne, at øllen har et kraftigt bundfald, hvorfor man skal være opmærksom, når man hælder øllen op for at undgå gærrester fra brygningen.

Duft: Først og fremmest er det en frisk duft, som rammer næseborene. Friskheden stammer fra humlen, hvilket ikke er så mærkeligt, da det netop er en bitter. Udover friskheden har duften også noter af frugt, hvilket giver en sødme, som virker som en god kontrast.

Smag: Eftersom denne øl er karakteriseret som en bitter, undrer det ikke, at første smagsindtryk er bittert – en smag som hænger ved i eftersmagen. Dog er det ikke den samme bitterhed som i en IPA, da denne øl er mildere. Øllen rundes fint af i en sødlig smag, som får den til at fremstå afbalanceret. Bitterheden komme nemlig kun til at fremstå kraftig – aldrig overdøvende.

Vores mening: Denne Sea ESB fra samarbejdet mellem Ø-bryg og Austmann Bryggeri vidner om to bryggerier som mestrer brygningens kunst. Øllen er dejlig bitter – dog uden at den nogensinde bliver for dominerende, hvilket vi nogle gange har set ved eksempelvis IPA’er. Dette skyldes sandsynligvis sødmen, som er med til at give et velafbalanceret smagsindtryk. Alt i alt en god øl, som får os til at håbe, at vi kommer til at se flere øl fra dette bryggeri-samarbejde.

Alkohol:5.0%
Cl:33
Set til:52 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5707323603271
Vurderet:17/01-16
Producentens egen beskrivelse:

Dette er en tradisjonell Engelsk bitter, tilsatt bøkerøkt tare og syrlig og viltvoksende tindved. Ølet er et "sjovt" samarbeidsøl mellom oss og Ø Bryg fra DK. Bryggmester Erik Nielsen seilte skuta si til Trondheim og vi tok ham med til ærverdige Stokkan gård for å røyke tare over bøkeflis i et tradisjonelt røykhus.Dette er et håndverksøl laget hånd i hånd med kvalitetsbevisste dansker. Nyt.

 

Bliv den første til at kommentere