Ørbæk – Black

Ørbæk - Black
Bryggeri: Ørbæk Bryggeri4,3
Genre: Stout

Udseende: Der er udseendemæssigt tale om en kulsort stout, der fuldt ud lever op til sit navn. Skummet er kraftigt, med en flot café latte farve, som har en yderst god holdbarhed i længden.

Duft: Øllen har en tydelig duft af ristet malt og frisk humle, som er mere eller mindre de eneste aromaer som kan fornemmes i duften. Derfor undrer det os, at man slet ikke kan dufte lakrids, da øllen er tilsat økologisk lakrids.

Smag: Lakridsaromaen er i smagen desværre knap så tydelig som forventet. Selvfølgelig er de mørke malttoner meget kraftige, men selve øllen kunne godt have haft flere smagsnuancer, når man tager i betragtning at det jo er en stout. Den holder ikke helt hvad den lover, i forhold til en udpræget smag af lakrids.

Vores mening: Alt i alt er det en flot og glamourøs øl, som desværre ikke smager så meget af lakrids som forventet. Smagen er desværre lidt for ensartet og kedelig i længden, da det er de samme smagsaromaer som varer ved i hele smagen. Generelt burde den være mere fyldig og måske også lidt kraftigere i forhold til alkoholprocent, da den “kun” ligger på 4,7%.

Alkohol:4.7%
Cl:50
Set til:20,65 Kr
Land:Danmark
EAN-nr:5708636219340
Vurderet:25/09-13
Producentens egen beskrivelse:

En stout, hvor vi udover mørke og fyldige maltsorter tilsætter bla. økologisk lakrids.
Denne stout har et cremet og fyldigt skum med en udpræget smag af lakrids. Velegnet til mange typer mad, eller blot som den er.

 

Bliv den første til at kommentere